Profiel
Team Jumbo-Visma kent zorgeloze openingsetappe in Gree-Tour of Guangxi

Team Jumbo-Visma kent zorgeloze openingsetappe in Gree-Tour of Guangxi

Team Jumbo-Visma is de eerste etappe van de Gree-Tour of Guangxi goed doorgekomen. In de Chinese kustplaats Beihai reed Timo Roosen naar een dertiende plaats.

De etappe werd gekleurd door een vroege vlucht van drie renners. Nadat zij op ongeveer dertig kilometer van het einde werden gegrepen, ontstonden er nieuwe aanvalspogingen vanuit het peloton. Team Jumbo-Visma mengde zich niet in deze debatten.

Fernando Gavaria won de etappe, de Duitser Pascal Ackermann eindigde als tweede. Een gunstig resultaat voor Team Jumbo-Visma en Dylan Groenewegen. De kans wordt alsmaar groter dat Groenewegen zegekoning van het seizoen wordt. De Nederlander eindigde zijn seizoen met vijftien zeges, de renner van Bora-Hansgrohe staat voorlopig op elf.

Volgens ploegleider Addy Engels was het geen spannende etappe. “Er sprongen gelijk drie renners weg, daarna kwam er controle van de sprintersploegen. We hebben natuurlijk geen echte sprinter mee naar China genomen. Timo heeft zich proberen te plaatsen, maar eindige niet op de voorste rij. We zijn de etappe verder goed doorgekomen. Het is uitkijken naar de volgende dagen.”

Gree-Tour of Guangxi

Stage 1

Gerelateerde updates