Profiel
Team Jumbo-Visma kan massasprint in Gooikse Pijl niet voorkomen

Team Jumbo-Visma kan massasprint in Gooikse Pijl niet voorkomen

Team Jumbo-Visma heeft geen resultaat weten te behalen in de Gooikse Pijl. De manschappen van ploegleider Frans Maassen deden verwoede pogingen om een massasprint te ontlopen. Die kwam er toch en de Duitser Pascal Ackermann ging er met de overwinning vandoor.

Tom Leezer was mee in de vroege ontsnapping van veertien renners. Deze vlucht kreeg geen vrijgeleide van het peloton. Op zo’n honderd kilometer van de finish was het peloton weer compleet, waarna nieuwe aanvallen volgden. Een tegenaanval van Pascal Eenkhoorn was dapper, maar zette geen zoden aan de dijk. Bora-Hansgrohe controleerde de race perfect en leverde uiteindelijk ook de winnaar af.

Ploegleider Maassen had op meer gehoopt: “Het plan was om vrijuit te koersen. Dat hebben we ook gedaan, maar ik had op meer gehoopt. De massasprint ontlopen was het voornaamste doel. Dat is helaas niet gelukt. Danny van Poppel voelde zich beter dan gisteren, maar kwam nog niet aan sprinten toe. In het Kampioenschap van Vlaanderen en de Primus Classic hebben we er heel dichtbij gezeten. Vandaag liep het allemaal wat anders. De wk-gangers hebben zich goed kunnen voorbereiden, maar we kwamen naar dit Belgische drieluik voor meer.”

Gerelateerde updates