Inloggen
Team Jumbo-Visma in extremis geklopt in ploegentijdrit Tirreno

Team Jumbo-Visma in extremis geklopt in ploegentijdrit Tirreno

Team Jumbo-Visma heeft in de openingsploegentijdrit van Tirreno-Adriatico net naast de overwinning gegrepen. Na eenentwintig kilometer moest de ploeg van Jan Boven en Addy Engels zeven seconden toegeven op de winnende ploeg Mitchelton-Scott. Laurens De Plus werd gekroond als beste jongere.

“Het was mooi geweest als we gewonnen hadden. Tweede worden op zeven seconden is toch wel zuur”, aldus Jos van Emden, die vorige maand met Team Jumbo-Visma de ploegentijdrit won in de UAE Tour. “Zeker als je lange tijd de snelste tijd hebt en de laatste ploeg dan sneller is. Die spanning was intens. Het neemt niet weg dat we toch een goede ploegentijdrit gereden hebben. Wij waren heel snel en hadden ook goede hoop. Helaas was er een ploeg sneller. Het geeft ook aan dat we dit jaar goed bezig zijn en dat we flinke stappen vooruit gezet hebben in deze discipline. Daar plukken we nu de vruchten van. Nu is het even balen en dan de knop omzetten, want we zijn hier gekomen om met Roglic een goed klassement te rijden. We hebben op de meeste concurrenten tijd gewonnen. In dat opzicht was het een prima dag.”

Ploegleider Addy Engels was het eens met zijn hardrijder. “Tweede worden op zeven seconden is balen, maar de jongens hebben gewoon een goede ploegentijdrit gereden. De marge met Mitchelton-Scott is klein en we pakken best wat tijdswinst op de andere ploegen. We hebben de tijdrit goed ingedeeld en wisten dat je in het tweede deel het verschil kon en moest maken. En dat hebben we gedaan. Helaas was er een ploeg net iets sneller.”

Tirreno-Adriatico Team Time Trial

Stage 1 (TTT)

Uitslag
Klassement
1
Mitchelton-Scott
00:22:25
2
Team Jumbo-Visma
z.t.
3
Team Sunweb
z.t.
4
Deceuninck - Quick Step
z.t.
5
Team Sky
z.t.
6
Lotto Soudal
z.t.
7
EF Education First
z.t.
8
Groupama - FDJ
z.t.
9
Israel Cycling Academy
z.t.
10
Bahrain Merida
z.t.

Gerelateerde updates

Food Friday – Gezond koken met weinig tijd

Gezond koken tijdrovend? Onzin! Tijdens een ronde zoals de Vuelta worden er dagelijks meerdere gezonde maaltijden voor onze renners gemaakt. Hoe dat precies gaat lees je in de Food Friday van deze week. Zo leer je meteen hoe je zelf in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel zet!

Lees meer

Food Friday - Dit eten onze renners met een krachttraining

Het leven van onze renners draait om topprestaties op de fiets en daarvoor zijn er ook krachttrainingen nodig naast de kwaliteitstrainingen op de fiets. Wil je weten wat onze renners eten rondom een krachttraining? En welke oefeningen er worden gedaan? Lees dan vooral verder!

Lees meer

Food Friday – Het favoriete iced tea recept van onze renners

Op een warme zomerse dag is niks verfrissender dan een koud glas ijsthee. In deze Food Friday leggen we uit wat het verschil is in voedingswaarde tussen ijsthee uit een pak en zelfgemaakte ijsthee, en geven we je meteen wat tips en tricks om zelf ijsthee te kunnen maken!

Lees meer
 /