Inloggen
Team Jumbo-Visma in extremis geklopt in ploegentijdrit Tirreno

Team Jumbo-Visma in extremis geklopt in ploegentijdrit Tirreno

Team Jumbo-Visma heeft in de openingsploegentijdrit van Tirreno-Adriatico net naast de overwinning gegrepen. Na eenentwintig kilometer moest de ploeg van Jan Boven en Addy Engels zeven seconden toegeven op de winnende ploeg Mitchelton-Scott. Laurens De Plus werd gekroond als beste jongere.

“Het was mooi geweest als we gewonnen hadden. Tweede worden op zeven seconden is toch wel zuur”, aldus Jos van Emden, die vorige maand met Team Jumbo-Visma de ploegentijdrit won in de UAE Tour. “Zeker als je lange tijd de snelste tijd hebt en de laatste ploeg dan sneller is. Die spanning was intens. Het neemt niet weg dat we toch een goede ploegentijdrit gereden hebben. Wij waren heel snel en hadden ook goede hoop. Helaas was er een ploeg sneller. Het geeft ook aan dat we dit jaar goed bezig zijn en dat we flinke stappen vooruit gezet hebben in deze discipline. Daar plukken we nu de vruchten van. Nu is het even balen en dan de knop omzetten, want we zijn hier gekomen om met Roglic een goed klassement te rijden. We hebben op de meeste concurrenten tijd gewonnen. In dat opzicht was het een prima dag.”

Ploegleider Addy Engels was het eens met zijn hardrijder. “Tweede worden op zeven seconden is balen, maar de jongens hebben gewoon een goede ploegentijdrit gereden. De marge met Mitchelton-Scott is klein en we pakken best wat tijdswinst op de andere ploegen. We hebben de tijdrit goed ingedeeld en wisten dat je in het tweede deel het verschil kon en moest maken. En dat hebben we gedaan. Helaas was er een ploeg net iets sneller.”

Gerelateerde updates

De eerste Giro-week van Koen en Addy

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier

Food Friday – Pasta di Giro

In deze eerste Food Friday nemen we je mee naar Italië, het land van pasta. Het komt goed uit dat wij hier nu zitten, want onze renners hebben tijdens de Giro d’Italia volop behoefte aan koolhydraten.

Lees meer

De Giro en kopman Roglic

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /