Inloggen
Team Jumbo-Visma houdt Roglic uit problemen in tiende rit Giro

Team Jumbo-Visma houdt Roglic uit problemen in tiende rit Giro

Primoz Roglic en Team Jumbo-Visma zijn de tiende etappe van de Giro d’Italia zonder problemen doorgekomen. De Sloveen eindigde in het bijzijn van zijn ploeggenoten in de buik van het peloton. De etappe eindigde in een massasprint die ontsierd werd door een valpartij. Roglic blijft tweede in het klassement.

In de vlakke, korte etappe van Ravenna naar Modena gebeurde er relatief weinig. Een kopgroep die wegreed uit het vertrek werd door de sprintersploegen gecontroleerd. Roglic werd de hele dag goed van voren gehouden en werd door Jos van Emden, Paul Martens en Tom Leezer probleemloos door de gevaarlijke laatste kilometers geloodst.

“Het was een korte etappe waarin weinig gebeurde, maar de finale was nog wel een nerveuze bedoening”, aldus ploegleider Jan Boven. “Doordat het peloton compact reed in de finale aan een hoge snelheid, moest je toch continue goed opletten. De ploeg heeft dat prima gedaan. Eerst door Primoz zonder problemen naar de laatste drie kilometer te loodsen en vervolgens om uit de problemen te blijven bij die valpartij. Al bij al was het een goede dag. Morgen verwacht ik een gelijk scenario. Al is de etappe wel veel langer en zal er meer wind staan.”

Gerelateerde updates

Food Friday – Dit is wat onze renners drinken

Met de stijgende temperaturen is het nóg belangrijker om voldoende vocht aan te vullen. Maar wanneer moet je dan als wielrenner drinken en hoeveel? Dat leggen we je uit in deze Food Friday.

Lees meer

Food Friday – Dit eet Roglič op een wedstrijddag

Het team is volop bezig met voeding. Aanvullen en herstellen zijn de twee sleutelwoorden in het voedingspatroon om topprestaties te kunnen leveren. In deze Food Friday geven we jou letterlijk een kijkje in de keuken en kom je erachter wat Primož Roglič eet tijdens een bergetappe.

Lees meer

De eerste Giro-week van Koen en Addy

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /