Inloggen
Team Jumbo-Visma bijt in Kuurne tanden stuk op sterke winnaar

Team Jumbo-Visma bijt in Kuurne tanden stuk op sterke winnaar

Dylan Groenewegen heeft zijn zege van vorig jaar in Kuurne-Brussel-Kuurne niet kunnen herhalen. De sprinter van Team Jumbo-Visma won weliswaar de pelotonsprint, maar dat was voor de vierde plaats achter de sterke solowinnaar Bob Jungels.

Team Jumbo-Visma reed als collectief een zeer sterke koers. Danny van Poppel zat aanvankelijk mee in de eerste schifting na de Oude Kwaremont. Team Jumbo-Visma probeerde het op een massasprint te laten uitdraaien met Van der Hoorn, Wynants, Jansen en Van Poppel, maar kwam in de finale net te kort.

Timo Roosen viel zwaar in de aanloop naar de Oude Kwaremont en moest per ambulance de wedstrijd verlaten. Een grote wond aan zijn rechterknie is onder verdoving gehecht en daarom zal Roosen een nacht in het ziekenhuis verblijven.

“Het was een zware koers, een mooie strijd. De jongens hebben hun best gedaan, maar Jungels was gewoon de sterkste”, aldus Groenewegen. “Het was een hectische finale. Jungels is een goede tijdrijder, dus je weet dat het lastig wordt om het gat zomaar dicht te rijden. Op het laatste rijden er nog een paar weg en moet je ook een beetje gokken. We hebben een sterke koers gereden, maar je komt hier om te winnen. Dat is niet gelukt. De benen voelen wel goed en het gevoel in het sprintje was ook goed. Dat geeft wel vertrouwen naar de komende weken.”

Ploegleider Grischa Niermann was het eens met zijn kopman. “We kunnen de jongens niks verwijten. Ze hebben het maximale gegeven. Na de heuvelzone zag het niet zo goed uit met alleen Danny in de kopgroep, maar dat werd snel rechtgezet. We hebben met een aantal ploegen geprobeerd het gat naar Jungels dicht te rijden, maar hij was gewoon te sterk.”

Gerelateerde updates

Koop onze officiële replica teamkleding

Onze koerskleding is vanaf nu te koop! Het shirt en de broek zijn beschikbaar voor mannen, vrouwen en kinderen. Daarnaast zijn er ook petten en handschoenen verkrijgbaar.

Koop hier

Met Kruijswijk op 'El Teide'

Luister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze #everydayriding podcast

Beluister hier
 /