Inloggen
Team Jumbo-Visma bij de les in razendsnelle achtste Touretappe

Team Jumbo-Visma bij de les in razendsnelle achtste Touretappe

Team Jumbo-Visma is de achtste etappe van de Ronde van Frankijk goed doorgekomen. In de razendsnelle etappe naar Saint-Étienne eindigden kopman Steven Kruijswijk en George Bennett in de groep der favorieten op 26 seconden van ritwinnaar Thomas De Gendt.

In de rit door het centraal massief werd er vanuit het vertrek hard gereden. Een kopgroep van vier kleurde de etappe en streed om de dagzege. Daarachter dunde het peloton stelselmatig uit op de beklimmingen. Team Jumbo-Visma was naast Kruijswijk en Bennett nog goed vertegenwoordigd met Wout van Aert en Laurens De Plus. Heel even leek Kruijswijk in de problemen te komen op de voorlaatste beklimming na een valpartij van Alaphilippe. De situatie werd snel rechtgezet door Van Aert en De Plus.

“Dit was een zware dag. Er werd vanuit het vertrek hard gereden en het is niet meer stilgevallen”, aldus Kruijswijk. “Dit soort hectische etappes heb je elk jaar wel in de Tour. Het was constant draaien en keren. Het was vooral zaak om attent van voren te koersen. Dat is met behulp van George, Wout en Laurens goed gelukt. In het begin van de wedstrijd wil iedereen van voren rijden, maar op een gegeven moment kan niet iedereen dat meer. Dan wordt het voor ons gemakkelijker om op te schuiven. Ik voelde me goed en beter dan op La Planche des Belles Filles. Op een dag zoals vandaag gaat het er vooral om om veilig binnen te komen, rustig te blijven en geen tijdsverlies te lijden. Dat is prima gelukt.”

Gerelateerde updates

Food Friday - Gek op pindakaas!

Pindakaas, wie is er niet mee groot geworden? In de Food Friday van deze week gaan we in op de voedingswaarde van pindakaas en inspireren we je met 2 heerlijke pindakaas recepten!

Lees meer

Food Friday – Gezond koken met weinig tijd

Gezond koken tijdrovend? Onzin! Tijdens een ronde zoals de Vuelta worden er dagelijks meerdere gezonde maaltijden voor onze renners gemaakt. Hoe dat precies gaat lees je in de Food Friday van deze week. Zo leer je meteen hoe je zelf in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel zet!

Lees meer

Food Friday - Dit eten onze renners met een krachttraining

Het leven van onze renners draait om topprestaties op de fiets en daarvoor zijn er ook krachttrainingen nodig naast de kwaliteitstrainingen op de fiets. Wil je weten wat onze renners eten rondom een krachttraining? En welke oefeningen er worden gedaan? Lees dan vooral verder!

Lees meer
 /