Profiel
Team Jumbo-Visma bezet volledig podium in proloog ZLM Tour

Team Jumbo-Visma bezet volledig podium in proloog ZLM Tour

Team Jumbo-Visma is de ZLM Tour begonnen met een eerste, tweede en derde plaats in de daguitslag. Jos van Emden won in een kletsnat Yerseke de proloog over 6,8 kilometer in een tijd van 7.54:47 en was daarmee twee seconden sneller dan zijn ploeggenoten Mike Teunissen en Tony Martin die met een tweede en derde plaats mee op het podium mochten. Van Emden is ook de eerste leider.

Voor Van Emden is het zijn eerste individuele zege van het seizoen nadat hij eerder dit jaar wel al de ploegentijdrit won in de UAE Tour. Het is de zesentwintigste zege van Team Jumbo-Visma deze jaargang.

“Dit doet deugd. Het is alweer van twee jaar geleden in de Giro dat ik nog eens won”, aldus Van Emden. “Het gevoel was goed en ik heb echt op de limiet moeten rijden. Mike had een goede tijd neergezet en dan weet je dat je het nergens kan laten liggen en overal net wat harder moet rijden. Met Tony na mij was ik er ook niet gerust op. Maar als je dan toch geklopt moet worden dan het liefst door een ploeggenoot. Het is mooi dat we hier het volledige podium bezetten. Voor de rest van de week hebben wij een mooie uitgangspositie en meerdere troeven om uit te spelen. Ik heb klassementsambities, maar het belangrijkste is dat we het uiteindelijk binnen de ploeg houden.”

Gerelateerde updates