Team Jumbo-Visma als leider naar finale Hammer Stavanger

Team Jumbo-Visma als leider naar finale Hammer Stavanger

Team Jumbo-Visma gaat als leider naar de Hammer Chase, de finale van de Hammer Series in Stavanger. De ploeg van Frans Maassen had het daags na de overwinning in de Hammer Climb niet gemakkelijk in de Hammer Sprint. De formatie werd zesde, maar scoorde genoeg punten om de leiding na twee van de drie wedstrijden te behouden.

Team Jumbo-Visma zal in de Hammer Chase als eerste ploeg van start gaan, een halve minuut voor de naaste concurrent. De andere ploegen zullen het team dan moeten achtervolgen. De ploeg die uiteindelijk als eerste over de streep komt, mag zich winnaar van de Hammer Series Stavanger noemen.



“Het was een zware koers”, aldus Amund Jansen. “Er werd vanaf het begin heel hard gereden. In het begin sprokkelden Mike en Dylan de nodige punten. Op een gegeven moment brak het peloton in twee stukken waardoor ze beiden niet meer in positie waren om punten te blijven scoren. Dat was jammer, want het zijn toch onze twee snelle mannen. Daarna gebeurde dat nog een keer nadat Maarten en ik punten gesprokkeld hadden. Uiteindelijk had alleen Pascal de benen om mee te zitten. Dat heeft hij heel goed gedaan. Morgen moeten we weer vol aan de bak. We hebben de leiding en die willen wij graag verdedigen en behouden.”

Gerelateerde updates