Profiel
Team Jumbo-Visma achtste in Hammer Climb Limburg

Team Jumbo-Visma achtste in Hammer Climb Limburg

Team Jumbo-Visma is de Hammer Series in Limburg begonnen met een achtste plaats in de Hammer Climb. De formatie van Nico Verhoeven was op en rond de Vaalserberg erg actief met Antwan Tolhoek en vooral Koen Bouwman, die hun goede vorm van de Giro etaleerden.

Tijdens deze loodzware beproeving reden de renners acht ronden van acht kilometer met telkens twee beklimmingen. De finish was getrokken op het hoogste punt van Nederland, de Vaalserberg.

“Het was echt een superzware koers”, aldus Bouwman. “Het parcours was veel lastiger dan verleden jaar. We reden het nu andersom. Het doel was om met drie man punten te sprokkelen. Dat is maar gedeeltelijk gelukt. In het begin zaten Antwan en ik mee en konden zo de nodige punten sprokkelen. Net voor halfweg ontplofte de koers en kon ik net aanhaken. Ik pakte in bijna elke ronde wel wat punten, maar ook niet echt veel. In de laatste ronde heb ik dan nog alles gegeven omdat er dubbele punten te verdienen waren in de hoop zo nog wat plaatsen op te schuiven.”

Morgen gaan de Hammer Series in Limburg verder met de Hammer Sprint op het Tom Dumoulin-bikepark in Sittard.

Gerelateerde updates