Tacx komende vijf jaar partner schaatsploeg Team Jumbo

Tacx komende vijf jaar partner schaatsploeg Team Jumbo

De wielrenners en schaatsers van Team Jumbo maken de komende vijf jaar gebruik van de producten van Tacx. Er was al een jarenlange samenwerking tussen het Nederlandse familiebedrijf en de wielerploeg. Ook de schaatsploeg mag zich nu in de ondersteuning van Tacx verheugen. Mede dankzij het langdurige contract met Jumbo kan Team Oranje, de overkoepelende entiteit boven de beide sportploegen, partners als Tacx voor langere tijd aan zich binden.

Team Jumbo krijgt de beschikking over Tacx NEO Smart Trainers, premium trainingssoftware, bidons en bidonhouders. De NEO Smart is de krachtigste, nauwkeurigste en stilste fietstrainer tot nu toe. De software beschikt over gestructureerde workouts, trainingsplannen en 'real life-video's'. In verschillende video's vertolken renners van Team Jumbo de hoofdrol, zodat fans het op hun Tacx tegen hun idolen kunnen opnemen.

"Ik vind het mooi dat een echt Nederlands bedrijf als Tacx nu ook de schaatsploeg ondersteunt", reageert Jac Orie, directeur van het schaatsteam. "Met hun producten kunnen we rond de schaatswedstrijden de ideale warming-up en cooling-down verrichten. En bij slecht winterweer kunnen we gewoon 'Tacxen'. Het is onmisbaar trainingsmateriaal."

"Tacx is een trouwe partner en benadrukt dat door vijf jaar met ons door te gaan. Ik ben blij met dat signaal", zegt Richard Plugge, manager van de wielerploeg. "Tacx ondersteunt onze ambities. We slaan de handen ineen om producten te ontwikkelen. Tacx is een innovatieve onderneming met grote passie voor sport en technologie. Alles wordt er in eigen huis ontwikkeld en daarmee sluiten we naadloos op elkaar aan. Wij streven ook naar succes op basis van eigen opleiding en ontwikkeling."

Koos Tacx, CEO van Tacx, is opgetogen met de langdurige verlenging. "We prijzen ons gelukkig dat we de samenwerking met Team Jumbo met vijf jaar verlengen, wat vrij uniek is in de sport. De wielerploeg boekte al mooie successen en wordt steeds sterker, dus de verwachtingen zijn hoog. Ik vind het geweldig dat het schaatsteam, met succesvolle Nederlandse schaatsers, nu ook bij de samenwerking betrokken is."

Gerelateerde updates