Shop
Sven Kramer loopt knieblessure op na aanrijding

Sven Kramer loopt knieblessure op na aanrijding

Sven Kramer heeft zaterdagochtend in Inzell een blessure aan zijn knie opgelopen toen hij op zijn fiets werd aangereden door een auto. De auto kwam uit een uitrit, maar de bestuurder gaf de drievoudig olympisch kampioen geen voorrang waardoor een botsing onvermijdelijk was.

De ernst van de kwetsuur moet nog worden onderzocht, maar duidelijk is dat de voorbereiding op het nieuwe seizoen verstoord zal zijn. Op dit moment is het nog onduidelijk of de Friese schaatser op tijd fit is voor het World Cup Kwalificatie Toernooi dat van 1 t/m 3 november in Heerenveen wordt gehouden.

Kramer vliegt zondag terug naar Nederland. Maandag wordt de kwetsuur verder onderzocht middels onder andere een MRI-scan.

"Ik heb vooral last van mijn knie", aldus Kramer. "Morgen vlieg ik naar huis voor nader onderzoek maandag in het ziekenhuis. Het is op dit moment afwachten wat de gevolgen zijn voor de start van het nieuwe seizoen. Daar valt nu weinig over te zeggen."

Team Jumbo-Visma verblijft momenteel in Inzell om zich voor te bereiden op het nieuwe schaatsjaar, dat op 1 november wordt geopend met het World Cup Kwalificatietoernooi in Thialf.

Gerelateerde updates