Profiel
Strijdbaar Team Jumbo-Visma in Gran Premio Beghelli niet in de prijzen

Strijdbaar Team Jumbo-Visma in Gran Premio Beghelli niet in de prijzen

Team Jumbo-Visma heeft zich in de Gran Premio Bruno Beghelli van zijn meest strijdbare kant laten zien. De ploeg van Frans Maassen kleurde de finale met George Bennett en Neilson Powless. De Amerikaan demarreerde net voor de slotklim, maar werd op vijf kilometer van de streep ingelopen. Een toptienklassering zat er vervolgens niet meer in.

“Het was een vrij rustige koers tot de laatste vijf rondjes”, aldus Powless. “George en ik probeerden om beurten aan te vallen en daardoor de koers hard te maken. Toen ik in de laatste ronde alleen ten aanval trok, was het de bedoeling dat George in de wielen bleef zitten bij Moscon en Houle tot aan de slotklim. Daar zou hij dan zijn poging wagen. Dat lukte helaas niet. Ik denk dat we iets te vroeg in onze kaarten hebben laten kijken, maar we hebben ons getoond en ik denk dat we een goede koers gereden hebben als ploeg.”

Ploegleider Frans Maassen was het eens met Powless. “De ploeg heeft goed gestreden en zich van zijn beste kant laten zien. Er was meer mogelijk geweest, maar het kan niet altijd feest zijn. Al bij al geeft dit vertrouwen naar de volgende Italiaanse koersen die komende week op het programma staan.”

Gerelateerde updates