Profiel
Sterke Vingegaard nipt geklopt in koninginnenetappe Denemarken

Sterke Vingegaard nipt geklopt in koninginnenetappe Denemarken

Jonas Vingegaard is in de koninginnenetappe van de Ronde van Denemarken in een sprint met vier nipt geklopt door zijn landgenoot Lasse Norman Hansen. In het klassement is de aangewezen kopman van Team Jumbo-Visma opgeklommen naar de vierde plaats op negen seconden van de nieuwe leider Niklas Larsen.

In de etappe naar Vejle met onderweg het nodige klimwerk nam Team Jumbo-Visma het initiatief en hield de vroege vlucht mede onder controle. Het was wachten tot de lokale ronden in Vejle voordat de koers echt openbrak. Vingegaard zat aanvankelijk niet mee met de beslissende ontsnapping, maar slaagde er in de slotronde in om alsnog het gat te dichten. Op de slotklim probeerde Vingegaard tevergeefs weg te rijden.

“Dit is teleurstellend”, aldus Vingegaard. “In de sprint raakte ik een beetje ingesloten. Ik denk dat ik anders wel de snelste was. Het was een zware etappe en ik voelde mij goed. De ploeg heeft ook prima gewerkt. Maar we blijven het proberen. De komende twee dagen zijn erg lastig en alles is nog mogelijk.”

Gerelateerde updates