Inloggen
Sterke Van Aert derde in Strade Bianche

Sterke Van Aert derde in Strade Bianche

Wout van Aert is net als een jaar geleden als derde geëindigd in de Strade Bianche. De Belgische kopman van Team Jumbo-Visma zag op de slotklim naar de Piazza del Campo in Siena alleen winnaar Julian Alaphilippe en de Deen Jakob Fuglsang voor zich eindigen.

Van Aert reed de hele dag attent van voren op de onverharde witte wegen door het Toscaanse landschap en liet een sterke indruk achter. Bij het ingaan van de laatste twintig kilometer reed hij weg in het gezelschap van Alaphilippe en Fuglsang.

Op de korte, maar steile Colle Pinzuto lag het tempo iets te hoog voor Van Aert. Hij wist op wilskracht terug te keren bij het ingaan van de slotkilometer, waarna hij op zijn eigen tempo het podium wist veilig te stellen.

“Ik reed echt op mijn limiet in de laatste kilometers. Het laatste half uur was echt afzien. Ik ben blij dat ik het overleefd heb en opnieuw op het podium heb kunnen eindigen. Derde was het hoogst haalbare vandaag”, aldus Van Aert. “Op de voorlaatste gravelstrook lag het tempo iets te hoog voor mij en moest ik passen. Vanaf daar was het nog een lange lijdensweg naar de finish, maar ik ben altijd blijven geven. Ik kon bij het opdraaien van het slotklimmetje nog terugkeren, maar ik had al teveel gegeven om nog iets te proberen. Ik ben heel erg blij met deze derde plaats. Het gevoel was goed en het geeft vertrouwen naar de komende klassiekers. Strade Bianche is een geweldige koers en om hier te winnen moet alles op zijn plaats vallen. Het is ook een koers waarin de aanvallers beloond worden. En aanvallen is wat ik gedaan heb. Ik ga hier zeker terugkomen om mee te doen voor de winst.”

Strade Bianche

One Day Race

Gerelateerde updates

Koop onze officiële replica teamkleding

Onze koerskleding is vanaf nu te koop! Het shirt en de broek zijn beschikbaar voor mannen, vrouwen en kinderen. Daarnaast zijn er ook petten en handschoenen verkrijgbaar.

Koop hier

Met Kruijswijk op 'El Teide'

Luister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze #everydayriding podcast

Beluister hier
 /