Profiel
Sterke tijdrit biedt Team Jumbo-Visma perspectief in slotrit BinckBank Tour

Sterke tijdrit biedt Team Jumbo-Visma perspectief in slotrit BinckBank Tour

Team Jumbo-Visma heeft als collectief een sterke tijdrit gereden in de BinckBank Tour. De formatie van Jan Boven en Nico Verhoeven had in Den Haag met Nederlands kampioen Jos van Emden (3e), Laurens De Plus (9e) en Mike Teunissen (11e) drie renners in de top vijftien van de daguitslag.

De Plus blijft derde in het klassement. Met zijn sterke tijdrit nam hij enkele kostbare seconden terug op zijn naaste concurrenten Tim Wellens en Marc Hirschi met het oog op de zware slotrit in Geraardsbergen. Teunissen staat zesde.

Jos van Emden kon goed leven met zijn derde plaats. “Het was een goede tijdrit en dat stemt tot tevredenheid. Ik ben geklopt door de jonge generatie, die de toekomst voor zich heeft in deze discipline. Het gevoel was goed en ik voelde dat ik mee ging doen voor het podium, maar die twee jonge gasten waren gewoon sneller. Het was heel gaaf om voor eigen publiek mijn eerste tijdrit in de nationale trui te rijden. Dat gaf zeker extra motivatie.”

“Dit was een erg goede tijdrit”, aldus De Plus. “Ik werd goed gecoacht vanuit de auto door Jan en wist zo precies wat mij te wachten stond. Omdat Jos als een van de eerste van onze ploeg moest vertrekken, heeft hij mij veel tips kunnen geven. Ik was snel gestart, maar na het keerpunt stond er heel veel tegenwind. Ik ben blijven knokken tot op de finish en ik ben blij met het resultaat en de seconden die ik terugneem. Morgen gaan we proberen het eindpodium te betreden en wie weet wat er nog meer in het vat zit.”

Gerelateerde updates