Inloggen
Smeekens en Huizinga één jaar langer bij Team Jumbo-Visma

Smeekens en Huizinga één jaar langer bij Team Jumbo-Visma

In navolging van Douwe de Vries hebben Jan Smeekens en Chris Huizinga hun aflopende contract bij Team Jumbo-Visma verlengd. Beiden zetten hun handtekening onder een verbintenis voor één jaar.

Smeekens plaatste zich afgelopen seizoen voor de WK afstanden, maar op zijn favoriete afstand, de 500 meter, wist hij niet op het podium te eindigen. De 32-jarige sprinter, die in 2017 wereldkampioen werd op de kortste sprintafstand, finishte in Inzell als tiende. Eerder in het seizoen veroverde hij tijdens de World Cup in het Japanse Tomakomai een bronzen medaille op diezelfde afstand.

"Ik zie nog steeds uitdagingen in de trainingen en heb daar leuke ideeën over die ik samen met Jac (Orie, red.) ga uitvoeren", aldus Smeekens, die al sinds 2009 samenwerkt met coach Orie. "Daarnaast geloof ik dat het allemaal nog veel sneller kan en heb zin om met mijn ideeën aan de slag te gaan."

Huizinga

Ook Huizinga kwam in actie tijdens de WK afstanden. De 21-jarige allrounder deed samen met zijn Team Jumbo-Visma-ploeggenoot De Vries mee bij het onderdeel Mass Start. Verder eindigde Huizinga als derde op het NK allround in Thialf en noteerde hij gedurende het seizoen zes persoonlijke records.

"Ik ben blij met de contractverlenging en het vertrouwen dat ik krijg van Jac. Ik heb het gevoel dat ik tot op heden bij dit team nog niet alles eruit heb gehaald wat erin zit. Ik denk dat ik nog een hoop kan leren van zowel Jac, mijn ploeggenoten als de andere stafleden", aldus Huizinga.

"Ik heb afgelopen seizoen een beetje wisselvallig gepresteerd. Vooral in de eerste maanden liep het nog niet helemaal naar wens. Na een goed gesprek met Jac en wat aanpassingen aan mijn schema kwam het er in de tweede seizoenshelft een stuk beter uit met uiteindelijk twee hoogtepunten, namelijk mijn Mass Start-deelname op de WK afstanden en mijn eerste podiumplek bij de senioren op het NK allround. Ik hoop die stijgende lijn door te kunnen trekken."

Headerfoto's: Stephan Tellier

Gerelateerde updates

Mike en Merijn over kasseien en monumenten

Luister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze #everydayriding podcast

Beluister hier

Koop onze officiële replica teamkleding

Onze koerskleding is vanaf nu te koop! Het shirt en de broek zijn beschikbaar voor mannen, vrouwen en kinderen. Daarnaast zijn er ook petten en handschoenen verkrijgbaar.

Koop hier

Met Kruijswijk op 'El Teide'

Luister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze #everydayriding podcast

Beluister hier
 /