Inloggen
Schaatsploeg Team Jumbo-Visma begint Opleidingsploeg

Schaatsploeg Team Jumbo-Visma begint Opleidingsploeg

Schaatsploeg Team Jumbo-Visma zal komend seizoen met een tweede ploeg op het ijs staan. De formatie van coach Jac Orie heeft besloten om een Opleidingsploeg voor schaatsers tussen de 19 en 23 jaar te beginnen, om zodoende de doorstroom van talenten verder te stimuleren.

"We merkten de afgelopen jaren dat het – vooral voor jongens - steeds moeilijker wordt voor junioren om direct de overstap naar de senioren te maken", zegt Orie. "Natuurlijk heb je uitzonderingen als Patrick Roest, maar veel van die gasten hebben simpelweg wat extra tijd en goede begeleiding nodig om die aansluiting te maken. Wij willen ze die kans geven."

De Opleidingsploeg bestaat in het eerste jaar uit Merijn Scheperkamp, Tijmen Snel, Joost van Dobbenburgh en Serge Yoro. Het kwartet zal als aparte ploeg functioneren, maar de talenten zullen ook op gezette tijden met de 'A-ploeg' kunnen meetrainen.

"Deze jongens moet je ook niet direct voor de leeuwen gooien en laten meetrainen met mannen als Sven Kramer en Kjeld Nuis", zegt Orie. "Dan lopen ze voortdurend op de toppen van hun tenen en dan is het maar de vraag of dat de vooruitgang bevordert. Maar als een bepaald talent een goede progressie doormaakt, dan zal-ie zeker op gezette tijden kunnen meetrainen."

Orie zal bij de Opleidingsploeg als Technisch Directeur fungeren. De rest van de begeleidingsstaf wordt op korte termijn ingevuld. Daarnaast is Team Jumbo-Visma met schaatsbond KNSB in gesprek om gezamenlijk tot nadere afspraken te komen. "De KNSB staat positief tegenover dit initiatief, dus ik verwacht dat we daar wel uitkomen", zegt Orie.

Gerelateerde updates

Food Friday - Gek op pindakaas!

Pindakaas, wie is er niet mee groot geworden? In de Food Friday van deze week gaan we in op de voedingswaarde van pindakaas en inspireren we je met 2 heerlijke pindakaas recepten!

Lees meer

Food Friday – Gezond koken met weinig tijd

Gezond koken tijdrovend? Onzin! Tijdens een ronde zoals de Vuelta worden er dagelijks meerdere gezonde maaltijden voor onze renners gemaakt. Hoe dat precies gaat lees je in de Food Friday van deze week. Zo leer je meteen hoe je zelf in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel zet!

Lees meer

Food Friday - Dit eten onze renners met een krachttraining

Het leven van onze renners draait om topprestaties op de fiets en daarvoor zijn er ook krachttrainingen nodig naast de kwaliteitstrainingen op de fiets. Wil je weten wat onze renners eten rondom een krachttraining? En welke oefeningen er worden gedaan? Lees dan vooral verder!

Lees meer
 /