Profiel
Roosen sprint naar achtste plaats in Québec

Roosen sprint naar achtste plaats in Québec

Timo Roosen is voor het tweede jaar op rij in de top tien geëindigd in de Grand Prix Cycliste de Québec. Op de zware omloop door de Canadese metropool sprintte de Brabander, die vorig jaar vierde werd, naar de achtste plaats. De overwinning was net als verleden jaar voor de Australiër Michael Matthews.

Het stadscircuit met de nodige beklimmingen moest vijftien keer bedwongen worden. Nadat de vroege vlucht in de finale was ingelopen, werd Timo Roosen goed van voren gehouden door zijn Team Jumbo-Visma ploeggenoten. Roosen begon de sprint van ver en kwam sterk opzetten.

“De benen voelden vandaag goed”, aldus Roosen. “Vooral op de klimmetjes draaide het lekker. Ik voelde mij de hele dag goed en ik richtte mij op de sprint. Op de beklimmingen werd ik telkens goed gepositioneerd door Tom Leezer. Ook Jonas Vingegaard was heel sterk door op alle aanvallen te reageren in de finale. In de laatste kilometer zat ik in het wiel van Matthews. Net voordat de sprint begon, werd ik wat overspoeld. Daarom moest ik wat in de wind sprinten. Ik had niet de sprint voor een veel betere uitslag. De ploeg was vandaag top en ik ben blij met de bevestiging van mijn goede vorm. Op naar zondag.” Dan wordt in Canada de GP Montréal verreden.

Gerelateerde updates