Inloggen
Roosen sprint naar achtste plaats in Québec

Roosen sprint naar achtste plaats in Québec

Timo Roosen is voor het tweede jaar op rij in de top tien geëindigd in de Grand Prix Cycliste de Québec. Op de zware omloop door de Canadese metropool sprintte de Brabander, die vorig jaar vierde werd, naar de achtste plaats. De overwinning was net als verleden jaar voor de Australiër Michael Matthews.

Het stadscircuit met de nodige beklimmingen moest vijftien keer bedwongen worden. Nadat de vroege vlucht in de finale was ingelopen, werd Timo Roosen goed van voren gehouden door zijn Team Jumbo-Visma ploeggenoten. Roosen begon de sprint van ver en kwam sterk opzetten.

“De benen voelden vandaag goed”, aldus Roosen. “Vooral op de klimmetjes draaide het lekker. Ik voelde mij de hele dag goed en ik richtte mij op de sprint. Op de beklimmingen werd ik telkens goed gepositioneerd door Tom Leezer. Ook Jonas Vingegaard was heel sterk door op alle aanvallen te reageren in de finale. In de laatste kilometer zat ik in het wiel van Matthews. Net voordat de sprint begon, werd ik wat overspoeld. Daarom moest ik wat in de wind sprinten. Ik had niet de sprint voor een veel betere uitslag. De ploeg was vandaag top en ik ben blij met de bevestiging van mijn goede vorm. Op naar zondag.” Dan wordt in Canada de GP Montréal verreden.

Gerelateerde updates

Food Friday - Zo letten onze renners op hun gewicht

Onze (klassements)renners hebben het optimale gewicht nodig om sneller omhoog te rijden. Lees in deze Food Friday meer over de cruciale rol die voeding daarbij speelt. Sneak peek: geïnspireerd door de Spaanse wegen vertellen we meteen hoe je tapas gezond kan maken!

Lees meer

De reis naar de Vuelta-zege van Primoz

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier

Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk

Een uitgebalanceerd trainingsprogramma met gezonde voeding is de belangrijke basis in de levensstijl van onze renners, maar voedingssupplementen spelen ook een belangrijke rol. Nieuwsgierig naar het effect van voedingssupplementen, zowel gericht op onze renners als jezelf? Lees dan snel verder!

Lees meer
 /