Profiel
Roosen sluit Gree-Tour of Guangxi af met derde plaats

Roosen sluit Gree-Tour of Guangxi af met derde plaats

Timo Roosen heeft zijn seizoen goed afgesloten in de Gree-Tour of Guangxi. Hij werd derde in de sprint. Antwan Tolhoek behield zijn vierde plaats in het klassement.

Een vijftal vluchters kreeg vrijwel vanaf de start een vrijgeleide. De controle van de sprintersteams was altijd aanwezig. De heuvelachtige zone in het midden van de etappe veranderde daar weinig aan. In de laatste kilometers ging het tempo de hoogte in. Roosen wist zich door goed werk van zijn teamgenoten te plaatsen en naar een derde plaats in Guilin te sprinten. Pascal Ackermann schreef de laatste etappe op zijn naam.

De sprint van vandaag paste bij Roosen. “Bert-Jan Lindeman en Taco van der Hoorn deden geweldig werk. Daardoor kwam ik in perfecte positie te zitten en kon ik als eerste van de sprinters de laatste bocht door. Deze sprint lag me ook beter dan de voorgaande, die met een hele hoge snelheid. Ik had hier al vaker mogen sprinten, maar nu kwam het eens goed uit. Ik ga met een goed gevoel de winter in.”

"Ik heb hier nog een heel gemotiveerd team aan de start gezien."

Ploegleider Addy Engels

Tolhoek is blij dat hij zijn vierde plaats in het klassement heeft behouden. “De finale was gevaarlijk door de natte wegen. Gelukkig heb ik zonder kleerscheuren de finish gehaald. Het team heeft de afgelopen dagen hard voor me gewerkt. Daar ben ik mijn ploeggenoten erg dankbaar voor. Het is mooi om te zien dat we als team in de laatste koers van het seizoen nog altijd meedoen om te prijzen.”

Ploegleider Addy Engels is na afloop van de Gree-Tour of Guangxi een tevreden man. “Mooi dat Timo zich nog een keer goed in de sprint kon plaatsen. Ook de prestatie van Antwan is sterk: zijn eerste top vijf in een World Tour-etappewedstrijd. Een mooie afsluiting van een prachtig seizoen. Ik heb hier nog een heel gemotiveerd team aan de start gezien.”

Gerelateerde updates