Profiel
Roosen knokt zich naar fraaie derde plaats in Famenne Ardenne Classic

Roosen knokt zich naar fraaie derde plaats in Famenne Ardenne Classic

Timo Roosen is als derde over de streep gekomen in de Famenne Ardenne Classic. De 26-jarige Brabander reed daarmee naar zijn tweede podiumplaats in twee weken. Hij werd eind vorige maand tweede in het Kampioenschap van Vlaanderen. Mike Teunissen was met de zevende plaats een tweede Team Jumbo-Visma-renner in de top tien.

De derde editie van de Famenne Ardenne Classic werd gekleurd door een kopgroep van vijf met onder anderen Mathieu van der Poel. In de stromende regen kreeg het kwintet maximaal twee minuten voorsprong alvorens Team Jumbo-Visma de koers in handen nam. De voorsprong werd al snel kleiner en een sterke Timo Roosen wist de oversteek te maken. Het peloton liet niet begaan en ze werden vrij snel weer ingerekend. In de finale reden er vier renners weg die streden voor de zege. Roosen trok in de slotkilometers nog in de tegenaanval. Hij kwam nog heel kort, maar meer dan de derde plaats zat er niet in.

“Ik ben nog steeds heel gemotiveerd om een koers te winnen”, aldus Roosen. “Ik merk dat de benen nog altijd goed zijn. De ploeg reed uitstekend. Ik bedank Maarten en Paul omdat zij de kopgroep met Van der Poel in bedwang hebben gehouden. Het was een hele zware koers. Er werd hard gereden en de weersomstandigheden maakten het niet gemakkelijk. Uiteindelijk ben ik naar de kopgroep toegesprongen. Toen het peloton kwam aansluiten, was het beste er wel af bij ons. In de finale was er geen controle meer en hebben Mike en ik om beurten nog aangevallen. Op het laatste lastige stuk heb ik alles gegeven om nog bij de eersten te komen. Ik sloot te laat aan om nog in aanmerking te komen voor de overwinning, maar ik ben wel blij dat ik weer op het podium stond.”

Gerelateerde updates