Profiel
Roglic zonder kleerscheuren naar zware Andorra-etappe in Vuelta

Roglic zonder kleerscheuren naar zware Andorra-etappe in Vuelta

Primoz Roglic is de achtste etappe in de Vuelta a España zonder kleerscheuren doorgekomen. De Sloveense kopman van Team Jumbo-Visma eindigde in het peloton op bijna tien minuten van dagwinnaar Arndt.

Een dag voor de zware etappe in en rond Andorra deden de klassementsploegen het rustig aan en kreeg een kopgroep de vrijgeleide. Roglic werd de hele dag van voren gehouden en kende geen problemen op de natte wegen naar Igualada. In het klassement staat Roglic nu vierde op iets meer dan drie minuten van de nieuwe leider Nicolas Edet, die meezat in de kopgroep.

“Het idee was om Primoz veilig aan de finish te krijgen”, aldus Addy Engels. “Dat is gelukt, al was het wel nog gevaarlijk op de natte wegen. In de kopgroep zaten geen gevaarlijke mannen. Het was goed dat het peloton gecontroleerd door de laatste kilometers ging. Als het voor de overwinning was, moet je mee in het gevecht met alle risico’s van dien. Dat was voor ons een geluk. De jongens hebben dat prima gedaan.”

Morgen is de eerste echte zware bergrit in de Vuelta met maar liefst vijf beklimmingen in 94 kilometer. “Het wordt echt heel lastig”, gaat Engels verder. “De etappe is superkort, maar met de opeenvolging van die beklimmingen heel erg lastig. Er zal weinig tijd zijn voor recuperatie. Ze verwachten ook slecht weer, dus dat gaat ook een rol spelen. Al zijn de omstandigheden dan wel voor iedereen gelijk. Iedereen moet met de billen bloot en dan zien we wel waar we staan morgenavond. Het vertrouwen is er en de ploeg is sterk.”

Gerelateerde updates