Profiel
Roglic ziet roze trui iets verder uitlopen in Giro d’Italia

Roglic ziet roze trui iets verder uitlopen in Giro d’Italia

Primoz Roglic staat ook na de zeventiende etappe op de derde plaats in het algemeen klassement van de Giro d’Italia. Op de slotklim moest hij zeven seconden prijsgeven op Carapaz en negentien op Landa, maar zijn derde plek kwam niet in gevaar. Koen Bouwman was net als de dag ervoor vertegenwoordigd in de kopgroep.

De leiders, met Bouwman, kregen een ruime voorsprong van het peloton en mochten strijden om de etappezege. In het peloton werd kopman Roglic goed omringd door zijn ploeggenoten. Bouwman kon zich uiteindelijk niet mengen in de debatten om de dagzege.

“Ik denk dat het goed was dat ik mee zat in de kopgroep”, aldus Bouwman. “Dat geeft voor Primoz rust, omdat er altijd nog iemand vooraan zit mocht het oorlog worden onder de klassementsrenners. Net als gisteren was ook vandaag het plan om Antwan of mij mee te sturen in de vlucht van de dag, zodat we Primoz konden ondersteunen later in de etappe. Uiteindelijk gebeurt er weinig in het peloton. Hierdoor mocht ik voor mezelf gaan rijden, maar ik voelde al snel dat ik niet mee kon strijden voor de overwinning.”

Roglic blijft ook na de zeventiende etappe optimistisch. “Het was een leuke rit met veel Sloveense supporters onderweg. Daar heb ik ontzettend van genoten. Het is nu belangrijk om fit en gezond te blijven. Ik heb nog wat last van mijn borst na mijn val van zondag, maar mijn maag wordt beter en ik blijf optimistisch. Ik zal blijven vechten tot het einde.”

 / 

Gerelateerde updates