Mijn profiel
Roglic wint Tirreno-Adriatico met minder dan één seconde verschil

Roglic wint Tirreno-Adriatico met minder dan één seconde verschil

Primoz Roglic heeft in extremis de eindoverwinning in Tirreno-Adriatico naar zich toegetrokken. De Sloveense kopman van Team Jumbo-Visma wist in een zinderende tijdrit zijn achterstand op Adam Yates goed te maken. Hij won uiteindelijk met een verschil van minder dan één seconde.

Voor Roglic is het zijn tweede achtereenvolgende eindoverwinning in een WorldTour-etappekoers. Vorige maand won hij al de UAE Tour. Voor de Sloveen is het zijn derde zege van het seizoen, de achtste voor Team Jumbo-Visma.

In de tienkilometerlange tijdrit in San Benedetto del Tronto eindigde tijdritspecialist Jos van Emden op de derde plaats. De Nederlander eindigde daarmee voor het derde jaar op rij op het podium. De twee voorgaande jaren werd hij tweede. Roglic werd vandaag elfde.

Roglic was meer dan blij met zijn zege. “Ik kan mijn gevoel met geen woorden beschrijven. Dit is ongelofelijk prachtig. Het was erg spannend en het verschil was erg klein. Een beetje geluk moet je soms hebben. Ik heb alles gegeven. Er stond erg veel tegenwind en ik heb geprobeerd om het verschil in het tweede gedeelte te maken. Dat is gelukt. Ik moet de hele ploeg bedanken. Zonder mijn ploeggenoten was dit nooit gelukt. Ze waren allemaal erg sterk. Ik ben trots op wat we als ploeg deze week weer hebben laten zien. Het was een hele zware week en er werd iedere dag hard gereden. Dit is een enorme opsteker voor mij en de ploeg in de aanloop naar de doelen die gaan komen. Met name de Giro.”

Van Emden was blij met de eindwinst van zijn ploegmaat, maar had de tijdrit graag gewonnen. “Deze tijdrit was mijn grote hoofddoel dit voorjaar. Ik had niet het gevoel dat mijn tijdrit goed genoeg was voor de winst, maar het gevoel kan soms ook bedriegen. Uiteindelijk is het geen slechte tijdrit. Ik bewijs wel dat ik tot de wereldtop behoor in deze discipline. Ik wil deze tijdrit graag op mijn erelijst hebben, dus ik ga het volgend seizoen gewoon weer proberen.”

Gerelateerde updates