Inloggen
Roglic verstevigt leiding in UAE na tweede plaats op Jebel Hafeet

Roglic verstevigt leiding in UAE na tweede plaats op Jebel Hafeet

Primoz Roglic heeft zijn leidende positie in het klassement van de UAE Tour verstevigd. De Sloveense kopman van Team Jumbo-Visma reed een sterke slotklim naar Jebel Hafeet, maar moest in het sprintje zijn meerdere erkennen in wereldkampioen Alejandro Valverde. In het klassement heeft Roglic nu veertien seconden voorsprong op Valverde en een halve minuut of meer op zijn andere naaste concurrenten.

In de etappe gebeurde er tot aan de slotklim weinig. Team Jumbo-Visma controleerde de hele dag en trok met Koen Bouwman en een indrukwekkende Laurens De Plus de registers open op Jebel Hafeet. Nadat het werk van De Plus erop zat, trok Roglic ten aanval. Hij kreeg het gezelschap van David Gaudu, Emanuel Buchmann, Dan Martin en later ook Valverde. Roglic bleef geven in functie van zijn klassement, waarna Valverde hem nipt klopte in de sprint.

Roglic was na afloop vol lof over zijn ploeggenoten. “Ik heb naast het verdedigen van mijn klassement ook geprobeerd de etappe te winnen. De etappe winnen is niet gelukt, maar ik doe hier prima zaken. Ik ben hier voor het eerst en kende de klim niet. Ik ben gewoon zo hard mogelijk naar boven gereden. Ik heb dit niet kunnen doen zonder het werk van mijn ploeggenoten. Hun werk gaf me veel vertrouwen en extra krachten. Ze waren allemaal heel erg sterk vandaag en alles verliep volgens plan.“

Gerelateerde updates

Koop onze officiële replica teamkleding

Onze koerskleding is vanaf nu te koop! Het shirt en de broek zijn beschikbaar voor mannen, vrouwen en kinderen. Daarnaast zijn er ook petten en handschoenen verkrijgbaar.

Koop hier

Met Kruijswijk op 'El Teide'

Luister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze #everydayriding podcast

Beluister hier
 /