Profiel
Roglic verovert rode trui na eclatante tijdritwinst in Vuelta a España

Roglic verovert rode trui na eclatante tijdritwinst in Vuelta a España

Primoz Roglic heeft de tiende etappe in de Vuelta a España gewonnen. De Sloveen was in de 36,2-kilometerlange tijdrit naar Pau 25 seconden sneller dan nummer twee Patrick Bevin. In het algemeen klassement klom Roglic naar de eerste plaats, waardoor hij morgen van start gaat in de rode leiderstrui.

De kopman van Team Jumbo-Visma pakte heel wat tijd op zijn belagers voor het algemeen klassement. Hij verdedigt een voorsprong van 1’52” op Alejandro Valverde en 2’11” op Miguel Ángel López. Roglic veroverde ook de leiding in het puntenklassement.

Het is de tiende zege van het seizoen voor Roglic. De Sloveen voegt zich met deze overwinning in het rijtje renners dat in alle drie de grote ronden een etappeoverwinning heeft behaald. De tijdritzege in de Vuelta is de tweeënveertigste overwinning in 2019 voor Team Jumbo-Visma.

Roglic was na afloop erg blij met zijn overwinning. “Ik probeerde zo hard mogelijk te gaan. Het was genoeg voor de overwinning vandaag. Voor mij was het zaak om gefocust te blijven en zo hard mogelijk te trappen. Dat is het enige dat ik vandaag in de hand had. We zitten nog in het begin van de Vuelta en we zullen in Madrid zien of deze voorsprong genoeg is om de ronde te winnen. We hebben nu wat zware dagen gehad, maar er komen ook nog lastige etappes aan. Nu is het belangrijk om gezond te blijven en dan zullen we het van dag tot dag bekijken. Ik zal samen met het team de koers moeten dragen, maar we hebben een sterke ploeg.”

“Deze overwinning is niet onverwacht, maar voelt wel erg lekker”, aldus ploegleider Grischa Niermann. “We wisten dat Primoz de grote favoriet was en dat heeft hij ook waargemaakt. De tijd die hij op zijn concurrenten heeft gepakt, hadden we niet verwacht maar wel gehoopt. De Vuelta is nog lang niet gedaan, maar we staan er goed voor.”

Gerelateerde updates