Roglic vergroot leidende positie na chaotische finale Giro

Roglic vergroot leidende positie na chaotische finale Giro

Primoz Roglic heeft zijn leidende positie in de Giro d’Italia vergroot. De Sloveense kopman van Team Jumbo-Visma wist dankzij een goede positionering in de finale als enige van de klassementsrenners een valpartij te ontwijken. Hij liep daardoor achttien seconden uit in het klassement op zijn naaste concurrenten. In de slotsprint finishte Roglic zesde.

Er gebeurde tot de finale vrij weinig in de etappe over 235 kilometer. Een kopgroep van drie kreeg maximaal twaalf minuten en werd in de laatste tien kilometer ingelopen. Roglic werd door zijn Team Jumbo-Visma-ploeggenoten goed van voren gehouden en wist bij de valpartij dankzij de bescherming van zijn ploeg uit de problemen te blijven. Tom Leezer zette hem daarna aan de voet van het slotklimmetje voorbeeldig af.

“Deze dag was verre van eenvoudig. Het was een nerveuze etappe en het was constant op je qui vive zijn,” aldus de roze trui. “Alle klassementsrenners wilden hun positie voorin innemen en het was een constant gevecht om die posities te houden. Het is jammer van die valpartij. De ploeg heeft vandaag wederom perfect werk geleverd en mij uit de problemen gehouden. Daar kan ik ze niet genoeg voor bedanken. De Giro is verre van over. Elke dag gebeurt er wel iets, dus we moeten de focus blijven houden.”

Gerelateerde updates