Inloggen
Roglic valt aan en klimt naar tweede plaats in Tirreno

Roglic valt aan en klimt naar tweede plaats in Tirreno

Primoz Roglic heeft in de vierde etappe van Tirreno-Adriatico goede zaken gedaan in het klassement. De Sloveense kopman van Team Jumbo-Visma maakte deel uit van het viertal dat sprintte voor de dagzege. Hij werd nipt geklopt door Alexey Lutsenko. In het klassement is de Roglic opgeklommen naar de tweede plaats, op zeven tellen van Adam Yates.

De etappe naar Fossombrone kende veel klimwerk. Een kopgroep kreeg maximaal negen minuten voorsprong, waarna Team Jumbo-Visma het heft in handen nam. Nadat de kopgroep was ingerekend, liet Roglic een prima indruk achter. Hij opende zelf de aanvallen op de slotklim na voorbereidend werk van Robert Gesink. Lutsenko reed toen al alleen voorop.

Toch was het niet allemaal rooskleurig voor Team Jumbo-Visma. Tony Martin en Laurens De Plus gingen in een afdaling onderuit, waarna De Plus een goed klassement kon vergeten. Ze reden beiden wel de etappe uit. Koen Bouwman gaf op met problemen in de onderrug.

“Het was een lange, zware etappe”, reageerde Roglic. “Natuurlijk wil je altijd winnen, maar tweede is ook niet slecht. Ik doe goede zaken voor mijn klassement en neem kostbare tijd op veel concurrenten. Je moet natuurlijk blijven waken voor een mindere dag. Maar mijn vorm is goed en ik ga er alles aan doen om deze Tirreno te winnen. De ploeg is heel sterk en iedereen doet zijn werk perfect.”

Ploegleider Addy Engels zag zijn kopman een sterke indruk achterlaten. “Wat Primoz vandaag liet zien, is heel erg sterk. Als je ziet hoe hij die aanval plaatst, betekent dat dat hij nog overschot had. Primoz is dik in orde en weet wanneer hij zijn inspanningen moet plaatsen. We staan er goed voor.”

Gerelateerde updates

De eerste Giro-week van Koen en Addy

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier

Food Friday – Pasta di Giro

In deze eerste Food Friday nemen we je mee naar Italië, het land van pasta. Het komt goed uit dat wij hier nu zitten, want onze renners hebben tijdens de Giro d’Italia volop behoefte aan koolhydraten.

Lees meer

De Giro en kopman Roglic

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /