Inloggen
Roglic toont vorm met tweede ritzege in Romandië

Roglic toont vorm met tweede ritzege in Romandië

Primoz Roglic heeft zijn tweede etappezege beet in de Ronde van Romandië. In de ingekorte etappe naar Torgon sprintte de Sloveen soeverein naar de zege, nadat hij met Steven Kruijswijk alle aanvallen pareerde in de slotkilometers. Kruijswijk finishte als negende. Door zijn overwinning vergrootte Roglic zijn leidende positie in het klassement. Kruijswijk won twee plaatsen en staat nu zesde.

Voor Roglic is het zijn vijfde zege van het seizoen. Voor Team Jumbo-Visma de elfde.

De koninginnenetappe was vanwege het slechte weer ingekort. De organisatie besloot om alle beklimmingen onderweg te schrappen behalve de slotklim. Een vroege vlucht van acht renners animeerde de etappe. De leiders kregen maximaal twee minuten voorsprong en werden op de slotklim ingerekend. Team Jumbo-Visma controleerde de etappe met verve en zorgde ervoor dat Roglic en Kruijswijk in een ideale positie aan de klim konden beginnen. Kruijswijk probeerde het zelf en pareerde met Roglic alle aanvallen, waarna de Sloveen het indrukwekkend afmaakte.

“Het was een zware, natte en koude etappe”, aldus Roglic. “Ik ben blij dat ik vandaag wel kon winnen nadat ik gisteren door pech geen goede sprint reed. De ploeg heeft wederom perfect werk geleverd en Steven en mij ideaal aan de slotklim afgezet. Steven deed vervolgens nog voortreffelijk werk. Ik kan het team niet genoeg bedanken. En mijn eigen vorm is ook goed.”

Gerelateerde updates

Food Friday – Dit is wat onze renners drinken

Met de stijgende temperaturen is het nóg belangrijker om voldoende vocht aan te vullen. Maar wanneer moet je dan als wielrenner drinken en hoeveel? Dat leggen we je uit in deze Food Friday.

Lees meer

Food Friday – Dit eet Roglič op een wedstrijddag

Het team is volop bezig met voeding. Aanvullen en herstellen zijn de twee sleutelwoorden in het voedingspatroon om topprestaties te kunnen leveren. In deze Food Friday geven we jou letterlijk een kijkje in de keuken en kom je erachter wat Primož Roglič eet tijdens een bergetappe.

Lees meer

De eerste Giro-week van Koen en Addy

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /