Inloggen
Roglic toont vorm met tweede ritzege in Romandië

Roglic toont vorm met tweede ritzege in Romandië

Primoz Roglic heeft zijn tweede etappezege beet in de Ronde van Romandië. In de ingekorte etappe naar Torgon sprintte de Sloveen soeverein naar de zege, nadat hij met Steven Kruijswijk alle aanvallen pareerde in de slotkilometers. Kruijswijk finishte als negende. Door zijn overwinning vergrootte Roglic zijn leidende positie in het klassement. Kruijswijk won twee plaatsen en staat nu zesde.

Voor Roglic is het zijn vijfde zege van het seizoen. Voor Team Jumbo-Visma de elfde.

De koninginnenetappe was vanwege het slechte weer ingekort. De organisatie besloot om alle beklimmingen onderweg te schrappen behalve de slotklim. Een vroege vlucht van acht renners animeerde de etappe. De leiders kregen maximaal twee minuten voorsprong en werden op de slotklim ingerekend. Team Jumbo-Visma controleerde de etappe met verve en zorgde ervoor dat Roglic en Kruijswijk in een ideale positie aan de klim konden beginnen. Kruijswijk probeerde het zelf en pareerde met Roglic alle aanvallen, waarna de Sloveen het indrukwekkend afmaakte.

“Het was een zware, natte en koude etappe”, aldus Roglic. “Ik ben blij dat ik vandaag wel kon winnen nadat ik gisteren door pech geen goede sprint reed. De ploeg heeft wederom perfect werk geleverd en Steven en mij ideaal aan de slotklim afgezet. Steven deed vervolgens nog voortreffelijk werk. Ik kan het team niet genoeg bedanken. En mijn eigen vorm is ook goed.”

Gerelateerde updates

Food Friday – Gezond koken met weinig tijd

Gezond koken tijdrovend? Onzin! Tijdens een ronde zoals de Vuelta worden er dagelijks meerdere gezonde maaltijden voor onze renners gemaakt. Hoe dat precies gaat lees je in de Food Friday van deze week. Zo leer je meteen hoe je zelf in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel zet!

Lees meer

Food Friday - Dit eten onze renners met een krachttraining

Het leven van onze renners draait om topprestaties op de fiets en daarvoor zijn er ook krachttrainingen nodig naast de kwaliteitstrainingen op de fiets. Wil je weten wat onze renners eten rondom een krachttraining? En welke oefeningen er worden gedaan? Lees dan vooral verder!

Lees meer

Food Friday – Het favoriete iced tea recept van onze renners

Op een warme zomerse dag is niks verfrissender dan een koud glas ijsthee. In deze Food Friday leggen we uit wat het verschil is in voedingswaarde tussen ijsthee uit een pak en zelfgemaakte ijsthee, en geven we je meteen wat tips en tricks om zelf ijsthee te kunnen maken!

Lees meer
 /