Inloggen
Roglic steviger in het rood na steile Alto Los Machucos in Vuelta a España

Roglic steviger in het rood na steile Alto Los Machucos in Vuelta a España

Primoz Roglic heeft zijn leidende positie in de Vuelta a España verstevigd. In de zware bergetappe van Bilbao naar Los Machucos eindige de Sloveen op een knappe tweede plaats. Zijn landgenoot Tadej Pogacar ging er met de overwinning vandoor.

De twee Slovenen bleven op ongeveer anderhalve kilometer voor de finish met z’n tweeën over. Door een goede samenwerking liepen ze weg van de andere klassementsrenners. De zware beklimming van Los Machucos eiste voor meerdere favorieten haar tol. Roglic toonde zich een terechte en verdiende leider door Pogacar de overwinning te gunnen.

Ploegleider Addy Engels zag een zware etappe: “Op deze supersteile slotklim is heel moeilijk een gat te slaan. Ik ben blij dat het toch lukte. Primoz heeft al getoond dat hij de beste tijdrijder is. Nu bewijst hij ook tot de betere klimmers te behoren. Het is super om te zien dat hij nog meer tijd pakt op zijn concurrenten. De spanning was groot in de ploegleidersauto. We hebben hem echt naar boven geschreeuwd. Dat Roglic deze etappe aan Pogacar gunde, zie ik graag. We hebben namelijk één groot doel hier. Daarom is de tijdwinst belangrijker dan de ritzege. Madrid is nog ver, maar we doen nu heel goede zaken. De ploeg was vandaag wederom in orde.”

Roglic was na afloop een blij, maar realistisch man. ‘’Het was een heel lastige dag vandaag, met een supersteile slotklim. Bovendien een geweldige dag voor het Sloveense wielrennen. Ik begin me steeds beter te voelen. We moeten de focus blijven houden, dan maken we een goede kans. Weer een dag minder tot de finish in Madrid, maar er komen nog genoeg lastige dagen aan.”

Gerelateerde updates

Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk

Een uitgebalanceerd trainingsprogramma met gezonde voeding is de belangrijke basis in de levensstijl van onze renners, maar voedingssupplementen spelen ook een belangrijke rol. Nieuwsgierig naar het effect van voedingssupplementen, zowel gericht op onze renners als jezelf? Lees dan snel verder!

Lees meer

Win het gesigneerde shirt van Primož Roglič!

Primož heeft niet alleen zijn nieuwe contract getekend, maar ook één van onze wielershirts. Wil jij dit unieke exemplaar winnen? Vul dan direct hieronder je gegevens in!

Food Friday - Zo kies je een sportdrank

Sportdrank heb je in vele verschillende soorten en smaken. Wanneer kiezen onze renners voor een hypotone-, isotone- of hypertone sportdrank? Dat leggen we uit in de Food Friday van deze week.

Lees meer
 /