Inloggen
Roglic slaat slag met indrukwekkende tijdritzege in Giro

Roglic slaat slag met indrukwekkende tijdritzege in Giro

Primoz Roglic heeft op indrukwekkende wijze de eerste lange tijdrit gewonnen in de Giro d’Italia. De Sloveense kopman van Team Jumbo-Visma reed in de stromende regen naar een tijd van 51:52 en was de enige onder de 52 minuten. In het klassement schuift Roglic op naar de tweede plek op 1.50 van Valerio Conti die aan de leiding blijft. Roglic vergroot zijn voorsprong op zijn naaste concurrenten voor de eindzege.

Voor Roglic is het zijn tweede etappezege in deze Giro nadat hij ook al de openingstijdrit won in Bologna. Het is zijn negende zege van het seizoen. Doordat Mike Teunissen vandaag ook nog de slotrit en het eindklassement in de Vierdaagse van Duinkerken won, staat de zegeteller van Team Jumbo-Visma nu op eenentwintig.

Roglic begon beduchtzaam aan de 34,8 kilometer lange tijdrit van Riccione naar San Marino. “Het was een lange en zware tijdrit. Het regende heel erg hard. Daardoor nam ik minder risico’s in de bochten. Het was toch best gevaarlijk. Op de klim ben ik dan gaan versnellen en dat bleek genoeg te zijn om de etappe te winnen. Alles verliep vandaag volgens plan en ik ben blij met deze zege en met de tijd die ik neem op mijn concurrenten. De Giro duurt nog twee weken en er kan nog veel gebeuren, maar ik sta liever voor op mijn concurrenten dan achter. Nu ga ik eerst genieten van de rustdag alvorens we toewerken naar de bergetappes.”

Ploegleider Jan Boven was onder de indruk van zijn kopman. “Het was zeker niet de bedoeling om zo rustig van start te gaan. Door de weersomstandigheden moesten we het plan aanpassen. We wilden geen onnodige risico’s nemen. Als je dan de mist ingaat, kun je veel tijd verliezen. Op de klim is Primoz voluit gegaan en dat bleek voldoende voor de ritzege. De Giro duurt nog lang en er kan nog veel gebeuren. Tot nu toe staan we er goed voor.”

Gerelateerde updates

Food Friday – Dit is wat onze renners drinken

Met de stijgende temperaturen is het nóg belangrijker om voldoende vocht aan te vullen. Maar wanneer moet je dan als wielrenner drinken en hoeveel? Dat leggen we je uit in deze Food Friday.

Lees meer

Food Friday – Dit eet Roglič op een wedstrijddag

Het team is volop bezig met voeding. Aanvullen en herstellen zijn de twee sleutelwoorden in het voedingspatroon om topprestaties te kunnen leveren. In deze Food Friday geven we jou letterlijk een kijkje in de keuken en kom je erachter wat Primož Roglič eet tijdens een bergetappe.

Lees meer

De eerste Giro-week van Koen en Addy

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /