Inloggen
Roglic pareert aanvallen en verstevigt leiding in Vuelta a España

Roglic pareert aanvallen en verstevigt leiding in Vuelta a España

Primoz Roglic gaat als klassementsleider de tweede rustdag van de Vuelta a España in. De Sloveense kopman van Team Jumbo-Visma wist in de zware zestiende etappe naar de Alto de la Cubilla de aanvallen van zijn naaste concurrenten te pareren. In het klassement verstevigde hij zijn leidende positie. Hij heeft nu een voorsprong van bijna drie minuten op wereldkampioen Alejandro Valverde.

In de laatste bergrit door Asturië werd Roglic vanaf de start bestookt. Team Jumbo-Visma wist Roglic echter in een ideale positie naar de slotklim te brengen. Lopez en Pogacar vielen meermaals aan, terwijl Roglic zijn eigen tempo bleef rijden.

“Het was een zware dag en een lange en lastige slotklim”, aldus Roglic. “Al bij al was het een goede dag voor ons. De ploeg heeft goed werk geleverd en ik heb de rode trui behouden. We staan er goed voor, het vertrouwen is er en de teamspirit is prima.”

“Ik verwachtte dat ze er voluit zouden invliegen vanuit het vertrek. Dat gebeurde ook”, vervolgt Roglic. “De aanvallen bleven komen, maar ik kon gelukkig volgen. Er werd hard gereden. Nu eerst genieten van de rustdag en dan moeten we vooral zorgen dat we de focus blijven houden tot aan Madrid. Het waren twee zware weken en er komt nog een lastige derde week waarin van alles kan gebeuren. We hebben een sterke ploeg en ik heb er vertrouwen in dat we samen iets moois kunnen bereiken.”

Gerelateerde updates

Win het gesigneerde shirt van Dylan

Dylan heeft niet alleen zijn nieuwe contract getekend, maar ook één van onze wielershirts. Wil jij dit unieke exemplaar winnen? Vul dan direct hier je gegevens in!

Food Friday - Zo letten onze renners op hun gewicht

Onze (klassements)renners hebben het optimale gewicht nodig om sneller omhoog te rijden. Lees in deze Food Friday meer over de cruciale rol die voeding daarbij speelt. Sneak peek: geïnspireerd door de Spaanse wegen vertellen we meteen hoe je tapas gezond kan maken!

Lees meer

De reis naar de Vuelta-zege van Primoz

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /