Inloggen
Roglic pareert aanvallen en verstevigt leiding in Vuelta a España

Roglic pareert aanvallen en verstevigt leiding in Vuelta a España

Primoz Roglic gaat als klassementsleider de tweede rustdag van de Vuelta a España in. De Sloveense kopman van Team Jumbo-Visma wist in de zware zestiende etappe naar de Alto de la Cubilla de aanvallen van zijn naaste concurrenten te pareren. In het klassement verstevigde hij zijn leidende positie. Hij heeft nu een voorsprong van bijna drie minuten op wereldkampioen Alejandro Valverde.

In de laatste bergrit door Asturië werd Roglic vanaf de start bestookt. Team Jumbo-Visma wist Roglic echter in een ideale positie naar de slotklim te brengen. Lopez en Pogacar vielen meermaals aan, terwijl Roglic zijn eigen tempo bleef rijden.

“Het was een zware dag en een lange en lastige slotklim”, aldus Roglic. “Al bij al was het een goede dag voor ons. De ploeg heeft goed werk geleverd en ik heb de rode trui behouden. We staan er goed voor, het vertrouwen is er en de teamspirit is prima.”

“Ik verwachtte dat ze er voluit zouden invliegen vanuit het vertrek. Dat gebeurde ook”, vervolgt Roglic. “De aanvallen bleven komen, maar ik kon gelukkig volgen. Er werd hard gereden. Nu eerst genieten van de rustdag en dan moeten we vooral zorgen dat we de focus blijven houden tot aan Madrid. Het waren twee zware weken en er komt nog een lastige derde week waarin van alles kan gebeuren. We hebben een sterke ploeg en ik heb er vertrouwen in dat we samen iets moois kunnen bereiken.”

Gerelateerde updates

Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk

Een uitgebalanceerd trainingsprogramma met gezonde voeding is de belangrijke basis in de levensstijl van onze renners, maar voedingssupplementen spelen ook een belangrijke rol. Nieuwsgierig naar het effect van voedingssupplementen, zowel gericht op onze renners als jezelf? Lees dan snel verder!

Lees meer

Win het gesigneerde shirt van Primož Roglič!

Primož heeft niet alleen zijn nieuwe contract getekend, maar ook één van onze wielershirts. Wil jij dit unieke exemplaar winnen? Vul dan direct hieronder je gegevens in!

Food Friday - Zo kies je een sportdrank

Sportdrank heb je in vele verschillende soorten en smaken. Wanneer kiezen onze renners voor een hypotone-, isotone- of hypertone sportdrank? Dat leggen we uit in de Food Friday van deze week.

Lees meer
 /