Inloggen
Roglic overleeft nerveuze waaieretappe Vuelta a España

Roglic overleeft nerveuze waaieretappe Vuelta a España

Primoz Roglic heeft zich laten verrassen in de memorabele zeventiende rit van de Vuelta, van Aranda de Duero naar Guadalajara. In de regio Castilië-La Mancha werd er door de renners oorlog gemaakt. Dat leverde een aantal flinke verschuivingen in het klassement op. Roglic redde in de waaieretappe het vege lijf en staat, ondanks tijdverlies op de nieuwe nummer twee, nog altijd soeverein aan de leiding.

In het begin van de etappe reed er een omvangrijke groep van meer dan veertig renners weg. Al snel werd duidelijk dat er een aantal klassementsmannen bij waren. Samen met Astana en UAE Team Emirates voorkwam Team Jumbo-Visma grotere schade.

Ploegleider Grischa Niermann was blij dat de etappe over was: “Het was een zenuwslopende dag. Er ging een groep van bijna vijftig renners al na twee kilometer weg. We waren wel mee, maar niet met Primoz. Toen de groep wegreed, wisten we dat het een hele zware dag zou worden. Het was geen goede dag voor het team. We mogen andere teams dankbaar zijn voor hun hulp. Gelukkig staat Primoz er nog altijd heel goed voor.”

Roglic gaf toe dat hij bij de start niet scherp was. “Het was een lastige dag. Ik heb een fout gemaakt: daar moet ik van leren. Bij de start zat ik niet op de plaats waar ik moest zitten. Het team heeft me er toen doorheen geholpen. Echter ben ik nooit in paniek geweest. Gelukkig staan we nog altijd in een heel goede uitgangspositie. We hebben de veldslag van vandaag verloren, maar de oorlog natuurlijk niet. De komende dagen gaan er nog grote gevechten komen tussen de klassementsrenners.”

Gerelateerde updates

Food Friday - Zo letten onze renners op hun gewicht

Onze (klassements)renners hebben het optimale gewicht nodig om sneller omhoog te rijden. Lees in deze Food Friday meer over de cruciale rol die voeding daarbij speelt. Sneak peek: geïnspireerd door de Spaanse wegen vertellen we meteen hoe je tapas gezond kan maken!

Lees meer

De reis naar de Vuelta-zege van Primoz

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier

Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk

Een uitgebalanceerd trainingsprogramma met gezonde voeding is de belangrijke basis in de levensstijl van onze renners, maar voedingssupplementen spelen ook een belangrijke rol. Nieuwsgierig naar het effect van voedingssupplementen, zowel gericht op onze renners als jezelf? Lees dan snel verder!

Lees meer
 /