Roglic met vertrouwen naar eerste lange tijdrit Giro d’Italia

Roglic met vertrouwen naar eerste lange tijdrit Giro d’Italia

Primoz Roglic gaat met vertrouwen naar de eerste lange tijdrit in de Giro d’Italia. In de achtste en langste etappe van deze ronde eindigde de Sloveense kopman van Team Jumbo-Visma in het peloton.

De etappe naar Pesaro werd gekenmerkt door een vroege vlucht van eerst drie, maar uiteindelijk twee renners. De kopgroep hield het tweehonderd kilometer vol, maar werd vroegtijdig ingelopen. De sprintersploegen hielden controle en ondanks de heuvelachtige finale eindigde de etappe in een massasprint. Team Jumbo-Visma bleef gegroepeerd rond Roglic en wist hun kopman voorin de groep uit de problemen te houden.

“Vandaag was voor ons een prima dag”, aldus Roglic. “De ploeg heeft wederom perfect werk geleverd. Tot nu toe verloopt alles prima en ik kijk uit naar de tijdrit van morgen. Het wordt een belangrijke dag voor het klassement. Ik ga alles geven en dan zien we waar we uitkomen. Mijn voornaamste tegenstander? Ik rij alleen, dus dat ben ik zelf.”

Ploegleider Addy Engels beaamt de woorden van zijn kopman. “Op het laatste werd het nog wel spannend en hectisch met die afdaling. De ploeg zat op de juiste momenten van voren en het was mooi om te zien hoe ze richting de afdaling toe het initiatief namen. We zijn de dag prima doorgekomen. Morgen is het ieder voor zich. Net als de finale van vandaag hebben we de tijdrit na de Tirreno verkend. Het is een parcours dat Primoz moet liggen. Het is te vergelijken met Bologna, maar dan langer. Primoz is heel sterk en hij heeft het vermogen om zijn tempo vol te houden. Het wordt een spannende dag en hopelijk kunnen we een slagje slaan.”

Gerelateerde updates