Profiel
Roglic met late aanval in Varese naar vijftigste zege Team Jumbo-Visma

Roglic met late aanval in Varese naar vijftigste zege Team Jumbo-Visma

Primoz Roglic heeft drie dagen na zijn indrukwekkende zege in de Giro dell’Emilia opnieuw toegeslagen. De Sloveense kopman van Team Jumbo-Visma won na een late aanval de Tre Valli Varesine in Italië. Voor de Sloveen is het zijn dertiende zege van dit seizoen, dat hij als nummer één van de wereldranglijst zal afsluiten. Roglic’ zege in de Italiaanse najaarsklassieker is de vijftigste seizoensoverwinning van Team Jumbo-Visma.

Op de plaatselijke rondjes in Varese ontstond er een omvangrijke kopgroep met voor Team Jumbo-Visma George Bennett. De groep leek het te gaan halen, maar werd in de laatste ronde verkeerd gestuurd. In de slotkilometer werd Luis Leon Sanchez ingerekend, waarna Roglic de zege naar zich toe trok met een krachtige demarrage.

De Sloveen in Nederlandse dienst was na afloop meer dan blij met zijn zege, maar realiseerde zich ook dat er een portie geluk bij kwam kijken. “Op het einde had ik mazzel met die mannen die verkeerd gereden zijn. Anders had ik hier niet voor de winst kunnen strijden. Het was een lastige koers en een zware finale. Ik moet weer mijn complimenten maken aan de ploeg. We hebben de hele dag gecontroleerd en de koers in handen genomen. Toen Sanchez werd ingerekend, ben ik vol aangegaan. Dit is een geweldig seizoen voor mij en de ploeg en we hopen deze lijn te kunnen doortrekken naar de Ronde van Lombardije.”

Gerelateerde updates