Inloggen
Roglic met late aanval in Varese naar vijftigste zege Team Jumbo-Visma

Roglic met late aanval in Varese naar vijftigste zege Team Jumbo-Visma

Primoz Roglic heeft drie dagen na zijn indrukwekkende zege in de Giro dell’Emilia opnieuw toegeslagen. De Sloveense kopman van Team Jumbo-Visma won na een late aanval de Tre Valli Varesine in Italië. Voor de Sloveen is het zijn dertiende zege van dit seizoen, dat hij als nummer één van de wereldranglijst zal afsluiten. Roglic’ zege in de Italiaanse najaarsklassieker is de vijftigste seizoensoverwinning van Team Jumbo-Visma.

Op de plaatselijke rondjes in Varese ontstond er een omvangrijke kopgroep met voor Team Jumbo-Visma George Bennett. De groep leek het te gaan halen, maar werd in de laatste ronde verkeerd gestuurd. In de slotkilometer werd Luis Leon Sanchez ingerekend, waarna Roglic de zege naar zich toe trok met een krachtige demarrage.

De Sloveen in Nederlandse dienst was na afloop meer dan blij met zijn zege, maar realiseerde zich ook dat er een portie geluk bij kwam kijken. “Op het einde had ik mazzel met die mannen die verkeerd gereden zijn. Anders had ik hier niet voor de winst kunnen strijden. Het was een lastige koers en een zware finale. Ik moet weer mijn complimenten maken aan de ploeg. We hebben de hele dag gecontroleerd en de koers in handen genomen. Toen Sanchez werd ingerekend, ben ik vol aangegaan. Dit is een geweldig seizoen voor mij en de ploeg en we hopen deze lijn te kunnen doortrekken naar de Ronde van Lombardije.”

Gerelateerde updates

Food Friday - Zo letten onze renners op hun gewicht

Onze (klassements)renners hebben het optimale gewicht nodig om sneller omhoog te rijden. Lees in deze Food Friday meer over de cruciale rol die voeding daarbij speelt. Sneak peek: geïnspireerd door de Spaanse wegen vertellen we meteen hoe je tapas gezond kan maken!

Lees meer

De reis naar de Vuelta-zege van Primoz

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier

Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk

Een uitgebalanceerd trainingsprogramma met gezonde voeding is de belangrijke basis in de levensstijl van onze renners, maar voedingssupplementen spelen ook een belangrijke rol. Nieuwsgierig naar het effect van voedingssupplementen, zowel gericht op onze renners als jezelf? Lees dan snel verder!

Lees meer
 /