Inloggen
Roglic klimt naar tweede plek in klassement Vuelta a España

Roglic klimt naar tweede plek in klassement Vuelta a España

Primoz Roglic is als zesde geëindigd in de vijfde etappe van de Vuelta a España. De Sloveen klom bovendien op naar de tweede plek in het algemeen klassement.

Het was de eerste etappe met aankomst bergop deze Vuelta. Drie renners kregen een ruime voorsprong van het peloton en mochten strijden om de etappezege. Daarachter reed groep der favorieten, die op de laatste klim van de dag uit elkaar werd gereden. Roglic werd goed bijgestaan door zijn ploeggenoten. De kopman van Team Jumbo-Visma gaf uiteindelijk twaalf seconden toe op López, maar pakte tijd op zijn andere concurrenten voor het klassement.

Een sterk rijdende Sepp Kuss passeerde de finishlijn als negende. “In het begin ging het vrij gemakkelijk. Niemand in het peloton voelde de behoefte om het initiatief te nemen en daarnaast reed de kopgroep erg sterk. Er komen nog zware dagen aan, dus je kunt niet elke dag alles geven. Ik voel me goed en het was mooi dat ik Primoz kon helpen. Hopelijk kan ik dit voortzetten gedurende de rest van de Vuelta.”

“Ik ben blij met hoe ik vandaag reed”, aldus Roglic. “Gelukkig ben ik de eerste dagen goed doorgekomen. Het hele team reed erg sterk. Toen Valverde ging en Quintana achterliet, kon ik mee. We weten hoe sterk hij is. Dat heeft hij in het verleden al bewezen. Toen hij tien jaar geleden deze ronde won, was ik nog schansspringer.”

 / 

Gerelateerde updates

Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk

Een uitgebalanceerd trainingsprogramma met gezonde voeding is de belangrijke basis in de levensstijl van onze renners, maar voedingssupplementen spelen ook een belangrijke rol. Nieuwsgierig naar het effect van voedingssupplementen, zowel gericht op onze renners als jezelf? Lees dan snel verder!

Lees meer

Win het gesigneerde shirt van Primož Roglič!

Primož heeft niet alleen zijn nieuwe contract getekend, maar ook één van onze wielershirts. Wil jij dit unieke exemplaar winnen? Vul dan direct hieronder je gegevens in!

Food Friday - Zo kies je een sportdrank

Sportdrank heb je in vele verschillende soorten en smaken. Wanneer kiezen onze renners voor een hypotone-, isotone- of hypertone sportdrank? Dat leggen we uit in de Food Friday van deze week.

Lees meer
 /