Profiel
Roglic kent geen problemen in laatste vlakke etappe Giro d’Italia

Roglic kent geen problemen in laatste vlakke etappe Giro d’Italia

Primoz Roglic is de achttiende etappe van de Giro d’Italia zonder kleerscheuren doorgekomen. De Sloveen van Team Jumbo-Visma finishte in het peloton en mag zich gaan opmaken voor drie zware slotetappes.

De lange rit van Valdaora naar Santa Maria di Sala bood tot aan de finale weinig spektakel. Een kopgroep van drie renners kreeg een vrijgeleide van maximaal zes minuten. De etappe werd na een bloedstollende laatste kilometer gewonnen door vluchter Cima, die het nipt haalde voor het aanstormende peloton. Kopman Roglic werd gedurende de etappe goed beschermd door zijn ploeggenoten van Team Jumbo-Visma. In het algemeen klassement bleef hij op de derde plaats.

Roglic kijkt terug op een rit die hard van start ging. “Het was een lastig begin. Het ging ontzettend hard, maar nadat de kopgroep was ontstaan werd het rustiger in het peloton. Toch moet je ook in dit soort etappes gefocust blijven. De komende dagen zullen zwaarder zijn dan vandaag. Ik voel me een stuk beter. Mijn maagproblemen zijn weg. Ik ondervind nog wel wat hinder van mijn val, maar we geven niet op. Zolang we kunnen, blijven we vechten. We gaan alles geven in de laatste ritten.”

“De mannen zijn de dag prima doorgekomen”, blikt ploegleider Addy Engels terug. “Ze hebben Primoz goed beschermd en van voren gehouden in de finale. De komende dagen blijven we strijden voor wat we waard zijn. De jongens zullen hem zo goed mogelijk ondersteunen, maar uiteindelijk zal het vooral afhangen van Primoz zelf. De komende twee bergetappes zullen ontzettend zwaar worden en dan hebben we natuurlijk de tijdrit in Verona nog. Primoz gaf vandaag een goede indruk en heeft het vuur nog in zijn ogen.”

 / 

Gerelateerde updates