Inloggen
Roglic kent geen problemen in laatste vlakke etappe Giro d’Italia

Roglic kent geen problemen in laatste vlakke etappe Giro d’Italia

Primoz Roglic is de achttiende etappe van de Giro d’Italia zonder kleerscheuren doorgekomen. De Sloveen van Team Jumbo-Visma finishte in het peloton en mag zich gaan opmaken voor drie zware slotetappes.

De lange rit van Valdaora naar Santa Maria di Sala bood tot aan de finale weinig spektakel. Een kopgroep van drie renners kreeg een vrijgeleide van maximaal zes minuten. De etappe werd na een bloedstollende laatste kilometer gewonnen door vluchter Cima, die het nipt haalde voor het aanstormende peloton. Kopman Roglic werd gedurende de etappe goed beschermd door zijn ploeggenoten van Team Jumbo-Visma. In het algemeen klassement bleef hij op de derde plaats.

Roglic kijkt terug op een rit die hard van start ging. “Het was een lastig begin. Het ging ontzettend hard, maar nadat de kopgroep was ontstaan werd het rustiger in het peloton. Toch moet je ook in dit soort etappes gefocust blijven. De komende dagen zullen zwaarder zijn dan vandaag. Ik voel me een stuk beter. Mijn maagproblemen zijn weg. Ik ondervind nog wel wat hinder van mijn val, maar we geven niet op. Zolang we kunnen, blijven we vechten. We gaan alles geven in de laatste ritten.”

“De mannen zijn de dag prima doorgekomen”, blikt ploegleider Addy Engels terug. “Ze hebben Primoz goed beschermd en van voren gehouden in de finale. De komende dagen blijven we strijden voor wat we waard zijn. De jongens zullen hem zo goed mogelijk ondersteunen, maar uiteindelijk zal het vooral afhangen van Primoz zelf. De komende twee bergetappes zullen ontzettend zwaar worden en dan hebben we natuurlijk de tijdrit in Verona nog. Primoz gaf vandaag een goede indruk en heeft het vuur nog in zijn ogen.”

 / 

Gerelateerde updates

Food Friday – Dit is wat onze renners drinken

Met de stijgende temperaturen is het nóg belangrijker om voldoende vocht aan te vullen. Maar wanneer moet je dan als wielrenner drinken en hoeveel? Dat leggen we je uit in deze Food Friday.

Lees meer

Food Friday – Dit eet Roglič op een wedstrijddag

Het team is volop bezig met voeding. Aanvullen en herstellen zijn de twee sleutelwoorden in het voedingspatroon om topprestaties te kunnen leveren. In deze Food Friday geven we jou letterlijk een kijkje in de keuken en kom je erachter wat Primož Roglič eet tijdens een bergetappe.

Lees meer

De eerste Giro-week van Koen en Addy

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /