Inloggen
Roglic kan leven met tweede plaats in proloog Romandië

Roglic kan leven met tweede plaats in proloog Romandië

Primoz Roglic is tweede geëindigd in de proloog van de Ronde van Romandië. De Sloveen moest in de bijna vierkilometerlange proloog in Neuchatel drietiende van een seconde toegeven op zijn landgenoot en vriend Jan Tratnik. Met Tony Martin eindigde nog een tweede Team Jumbo-Visma-renner in de top tien. De Duitse kampioen werd vierde.

Kopman Steven Kruijswijk reed een solide tijdrit. De Brabander verloor acht tellen en werd 21e.

Roglic kon na afloop goed leven met zijn tweede plaats. “Natuurlijk baal ik van die drie tienden. Je wilt altijd winnen, maar met Tratnik als winnaar kan ik prima leven. Hij is een vriend van me. Ik kom net terug van hoogtestage, dus dan is het altijd afwachten hoe het gaat. De vooruitzichten zijn goed,” aldus Roglic.

Ploegleider Jan Boven is het eens met de Sloveen. “Drietiende is een heel klein verschil. Dat is balen. Soms win je koersen met een klein verschil en soms verlies je met een klein verschil. Dat hoort erbij. Primoz reed een uitstekende tijdrit, technisch heel goed. Daar was niks op aan te merken. Hij heeft met het oog op de Giro een prima hoogtestage achter de rug en bevestigt met zijn tweede plaats dat hij goed op weg is. Hij mist alleen nog wat wedstrijdhardheid. Daar is deze ronde geschikt voor. Het was een goede dag voor ons.”

Gerelateerde updates

De eerste Giro-week van Koen en Addy

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier

Food Friday – Pasta di Giro

In deze eerste Food Friday nemen we je mee naar Italië, het land van pasta. Het komt goed uit dat wij hier nu zitten, want onze renners hebben tijdens de Giro d’Italia volop behoefte aan koolhydraten.

Lees meer

De Giro en kopman Roglic

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /