Profiel
Roglic in poleposition naar laatste rit Vuelta a España

Roglic in poleposition naar laatste rit Vuelta a España

Primoz Roglic gaat met alleen de slotrit in Madrid nog voor de boeg aan de leiding in de Vuelta a España. De Sloveen van Team Jumbo-Visma zag, met dank aan zijn ploeggenoten, zijn leidende positie tijdens de bergrit niet in gevaar komen.

De etappe in Madrid is normaliter een parade die eindigt in een sprintfestijn. Als de Sloveen de dag goed doorkomt, wint hij de eerste grote ronde uit zijn carrière. Ook voor Team Jumbo-Visma zou het de eerste rondewinst betekenen sinds het Rabobank-tijdperk.

 / 

“Het was een zware dag in de bergen”, aldus de opgeluchte klassementsleider. “Vandaag hebben we, net als de afgelopen dagen, laten zien dat we een sterke ploeg zijn. Vanaf de start zaten we waar we moesten zitten en waren we scherp. Iedereen heeft uitstekend werk geleverd. Op het einde voelde ik mij goed genoeg om bij de besten te blijven. Er is nog één dag te gaan, maar gelukkig gaat de etappe van morgen niet over de bergen.”

“Na de Giro was het niet moeilijk om mezelf te motiveren voor deze ronde. Ik wil in elke race waar ik start meedoen om de winst. Ik heb me zo goed mogelijk voorbereid op deze Vuelta. Het waren drie zware weken en ik ben blij dat er een einde aan komt. Er was niet één sleutelmoment deze ronde, maar het waren er meerdere. In elke rit gebeurde er wel iets, zelfs in de relatief vlakke ritten. Morgen moet ik goed over de streep komen in Madrid en daarna is het tijd om daarvan te genieten.”

Gerelateerde updates