Profiel
Roglic imponeert en klautert naar tweede plek op steile Vuelta-aankomst

Roglic imponeert en klautert naar tweede plek op steile Vuelta-aankomst

Primoz Roglic heeft in de zevende etappe van de Vuelta a España goede zaken gedaan voor het klassement. De Sloveense kopman van Team Jumbo-Visma moest alleen wereldkampioen Alejandro Valverde voor laten gaan op de steile Alto Mas de la Costa. In het klassement is Roglic opgeschoven naar de tweede plaats op zes seconden van Miguel Angel Lopez.

Met George Bennett heeft Team Jumbo-Visma een tweede man in de top tien van het klassement. De Nieuw-Zeelander werd negende en staat nu achtste in het klassement.

Met een gemiddelde van bijna vijftig kilometer in het eerste uur duurde het een hele tijd alvorens er elf renners konden wegrijden. De kopgroep werd aan de voet van de slotklim ingelopen, waarna Sepp Kuss en George Bennett het tempo de hoogte injoegen. Roglic liet een sterke indruk achter en nam seconden terug op Lopez.

“Het was een korte, zware, maar prachtige klim”, aldus Roglic. “Dit is een soort aankomst die geknipt is voor Valverde. Ik heb laten zien dat ik op deze aankomsten ook uit de voeten kan, maar Alejandro was gewoon de beste. Ik ben erg blij met deze tweede plaats en met hoe het gaat. Iedereen weet dat het lastig is om koersen te winnen zonder ploeg. Wat de jongens vandaag hebben laten zien, was klasse. Mijn complimenten aan hun hoe ze mij vandaag ondersteund hebben. Ze waren echt sterk. We staan er prima voor.”

Bennett benadrukt de teamspirit. “Vandaag heb ik een sterke ploeg gezien. Vooral de jonge jongens waren erg sterk. Dit is mooi om te zien en geeft vertrouwen. Zeker na wat wij de afgelopen dagen hebben doorgemaakt met de vele valpartijen, de nodige schaafwonden en de opgave van Steven. Na de ploegentijdrit moesten wij aanvallen en zijn we blijven vechten. Het is nu zaak om Primoz in deze positie te houden tot aan de tijdrit komende dinsdag.”

Ploegleider Grischa Niermann is het eens met zijn pupillen. “De ploeg was heel erg sterk. Robert, Neilson, Sepp en George hebben Primoz in de finale goed bijgestaan. Primoz streed mee met de besten in koers en kwam niet in de problemen. Met George ook in de top tien staan we er prima voor.”

Gerelateerde updates