Inloggen
Roglic geeft tijd toe in vijfde etappe Tirreno-Adriatico

Roglic geeft tijd toe in vijfde etappe Tirreno-Adriatico

Primoz Roglic is ook na de vijfde etappe in Tirreno-Adriatico tweede in het klassement. De kopman van Team Jumbo-Visma werd derde in de etappe naar Recanati, maar gaf wel achttien seconden prijs op klassementsleider Adam Yates. In het klassement heeft Roglic nu een achterstand van vijfentwintig seconden.

De etappe werd traditioneel gekleurd door een vroege vlucht. De kopgroep werd in de finale ingelopen door toedoen van Team Jumbo-Visma. Op de voorlaatste beklimming trok ritwinnaar Fuglsang ten aanval. Daarachter streden Yates en Roglic voor het klassement. De Sloveen kon het tempo van de Brit niet volgen in de steile slotkilometer.

“Het was een zware etappe en een lastige aankomst. Ik heb alles gegeven, maar ik kon gewoon niet harder”, aldus Roglic. “Yates was vandaag gewoon te sterk. Ik kan mijzelf niks verwijten. Ik ga de komende etappes mijn best doen om nog te winnen. Het gaat moeilijk worden, maar onmogelijk is het ook niet. De ploeg heeft vandaag wederom goed gewerkt voor mij. Ik voel mij nog steeds goed en we gaan het de komende dagen blijven proberen.”

Ploegleider Addy Engels zag zijn kopman kostbare seconden verliezen voor het klassement, maar blijft desondanks optimistisch. “We hadden goede hoop dat Primoz de aanval van Yates kon beantwoorden. Op het laatst lukte dat net niet. Dat is jammer. Het zal van de vorm van de dag afhangen of het tijdsverschil in de tijdrit te overbruggen is. We gaan ervoor.”

Gerelateerde updates

De eerste Giro-week van Koen en Addy

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier

Food Friday – Pasta di Giro

In deze eerste Food Friday nemen we je mee naar Italië, het land van pasta. Het komt goed uit dat wij hier nu zitten, want onze renners hebben tijdens de Giro d’Italia volop behoefte aan koolhydraten.

Lees meer

De Giro en kopman Roglic

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /