Inloggen
Roglic eindwinnaar UAE Tour

Roglic eindwinnaar UAE Tour

Primoz Roglic heeft het eindklassement van de UAE Tour gewonnen. De Sloveen van Team Jumbo-Visma stond vanaf de eerste dag aan de leiding. Zijn klassement kwam tijdens de zeven etappes dankzij indrukwekkend ploegwerk geen moment in gevaar.

Het is voor Roglic zijn tweede individuele zege van het seizoen. Gisteren won hij de koninginnenetappe van de ronde. Afgelopen zondag was hij met Team Jumbo-Visma de snelste in de ploegentijdrit, waarmee de basis voor het succes was gelegd. Voor Team Jumbo-Visma is het de vijfde seizoenszege.

De slotetappe van de World Tour-wedstrijd eindigde zoals verwacht in een massasprint. Roglic werd in de slotfase goed van voren gehouden door zijn ploeggenoten, waarna hij veilig in de eerste groep over de streep kwam. Ploeggenoot Laurens De Plus eindigde in het algemeen klassement als negende op 1.49 van de winnaar.

“Het waaide vandaag erg hard”, vertelt Roglic. “Daarom was het nerveus vanaf de start. We hebben deze wedstrijd afgemaakt hoe we zijn begonnen en hebben laten zien dat we sterk zijn. Het is mooi dat we de trui thuisbrengen.”

 / 

De Sloveen kon de gehele ronde rekenen op een erg sterk team. “Het is belangrijk om goed beschermd te worden. We wilden niets riskeren en hebben het perfect afgemaakt. We zijn deze wedstrijd goed gestart met de winst in de ploegentijdrit en zijn op die manier doorgegaan.”

De UAE Tour was voor Roglic de eerste wedstrijd van het seizoen. “Het is mooi om zo te beginnen. We hebben hard getraind van tevoren. Het is goed dat ik gelijk dit resultaat heb behaald”, aldus de renner.

Vorig jaar won Roglic drie meerdaagse koersen: de Ronde van Slovenië, de Ronde van het Baskenland en de Ronde van Romandië. Daarnaast eindigde de Sloveen als vierde in de Tour de France. Dit seizoen heeft hij van het klassement van de Giro d’Italia een hoofddoel gemaakt.

Gerelateerde updates

Food Friday – Gezond koken met weinig tijd

Gezond koken tijdrovend? Onzin! Tijdens een ronde zoals de Vuelta worden er dagelijks meerdere gezonde maaltijden voor onze renners gemaakt. Hoe dat precies gaat lees je in de Food Friday van deze week. Zo leer je meteen hoe je zelf in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel zet!

Lees meer

Food Friday - Dit eten onze renners met een krachttraining

Het leven van onze renners draait om topprestaties op de fiets en daarvoor zijn er ook krachttrainingen nodig naast de kwaliteitstrainingen op de fiets. Wil je weten wat onze renners eten rondom een krachttraining? En welke oefeningen er worden gedaan? Lees dan vooral verder!

Lees meer

Food Friday – Het favoriete iced tea recept van onze renners

Op een warme zomerse dag is niks verfrissender dan een koud glas ijsthee. In deze Food Friday leggen we uit wat het verschil is in voedingswaarde tussen ijsthee uit een pak en zelfgemaakte ijsthee, en geven we je meteen wat tips en tricks om zelf ijsthee te kunnen maken!

Lees meer
 /