Inloggen
Roglic derde in Giro d’Italia

Roglic derde in Giro d’Italia

Primoz Roglic is als derde geëindigd in de Giro d’Italia. In de afsluitende tijdrit in Verona pakte Roglic genoeg tijd terug op zijn concurrent voor de derde plaats, Mikel Landa. In de afsluitende tijdrit in Verona werd hij tiende. Voor Roglic en Team Jumbo-Visma was het een succesvolle Giro met twee tijdritzeges en vijf dagen roze trui. Voor Roglic is het zijn eerste podiumplek in een grote ronde. Vorig jaar werd hij vierde in de Tour.

“Ik ben superblij om op het podium te eindigen”, aldus Roglic. “Ik kwam hier om te winnen, maar na de fysieke problemen en moeilijkheden van de afgelopen dagen ben ik trots dat ik dit nog heb kunnen bereiken. Ik heb mij voor de volle 110 procent gegeven. Om hier in Verona in deze arena te eindigen met zoveel steun van zoveel Sloveense supporters voelt dit voor mij als een overwinning. Ik wil ook de ploeg bedanken voor de steun de afgelopen weken. Zonder ons team was dit niet mogelijk.”

Ploegleider Addy Engels is blij met de podiumplek van zijn kopman. “Het was echt superspannend. Het moest echt vanuit zijn kleine teen komen. Hij reed qua spirit en vechtlust een fantastische tijdrit, maar hij heeft ze wel eens beter gereden. Op voorhand kun je het nooit zeggen. De vorm van de dag, een misstap en het kan ook zomaar misgaan. Deze derde plaats doet deugd voor iedereen binnen de ploeg.”

 / 
			© Roglic became third in the 2019 Giro
© Roglic became third in the 2019 Giro

Manager Richard Plugge is trots op zijn ploeg. Het is het eerste podium in een grote ronde voor de ploeg sinds zijn aantreden eind 2012. “Dit podium betekent dat we aan het groeien zijn als ploeg. We willen stap voor stap hoger reiken en als ploeg blijven ontwikkelen. Deze derde plaats is mooi, maar laat zien dat we er ook nog niet zijn en dat er nog stappen te maken zijn. Als ploeg zijn we in de breedte nog te smal bijvoorbeeld. Na het wegvallen van Gesink en later ook De Plus hebben jonge talentvolle jongens die taken moeten overnemen. Die missen logischerwijs nog ervaring. Maar ik ben supertrots op de ploeg. Dit hebben we met zijn allen en met elkaar bereikt.”

Gerelateerde updates

Win het gesigneerde shirt van Dylan

Dylan heeft niet alleen zijn nieuwe contract getekend, maar ook één van onze wielershirts. Wil jij dit unieke exemplaar winnen? Vul dan direct hier je gegevens in!

Food Friday - Zo letten onze renners op hun gewicht

Onze (klassements)renners hebben het optimale gewicht nodig om sneller omhoog te rijden. Lees in deze Food Friday meer over de cruciale rol die voeding daarbij speelt. Sneak peek: geïnspireerd door de Spaanse wegen vertellen we meteen hoe je tapas gezond kan maken!

Lees meer

De reis naar de Vuelta-zege van Primoz

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /