Inloggen
Roglic beloont sterk Team Jumbo-Visma met tweede plaats in Vuelta-rit

Roglic beloont sterk Team Jumbo-Visma met tweede plaats in Vuelta-rit

In de achttiende etappe van de Vuelta a España is de rode leiderstrui van Primoz Roglic niet in gevaar gekomen. In aankomstplaats Becerril de la Sierra sprintte de Sloveen zelfs naar een tweede plaats. Hij pakte daarmee twee extra seconden op de nieuwe nummer twee, Alejandro Valverde.

Met Neilson Powless in de kopgroep kon Team Jumbo-Visma de controle eenvoudiger op zich nemen. Op zestig kilometer van het einde brak Miguel Angel López met een demarrage de race open. Team Jumbo-Visma pareerde vrijwel elke aanval. Van de vroege vlucht bleef alleen Sergio Higuita over. De Colombiaan rondde zijn solo keurig af.

Ploegleider Addy Engels was in zijn nopjes met het optreden van zijn team. “Alles klopte vandaag. We hadden met Neilson iemand mee in de gevaarlijke kopgroep. De andere jongens hebben ook fantastisch gereden. We hebben altijd de controle gehad. Op de laatste klim heeft Primoz laten zien dat hij goed was. Iedereen heeft vandaag zijn steentje weer bijgedragen. Een teamprestatie van formaat.”

Roglic was ook lovend over zijn team. “Het was opnieuw een lastige etappe met een pittige finale. Het team was echt dik in orde vandaag. Ik voelde me zelf ook erg goed. We moeten nog altijd de focus houden tot in Madrid, daar ligt de echte eindstreep. Waarschijnlijk ben ik zelf mijn grootste concurrent. Nogmaals, het was vandaag een echte teamprestatie.”

Gerelateerde updates

Win het unieke La Vuelta-pakket met o.a. de rode trui van Roglič!

Onze Primož Roglič heeft La Vuelta 2019 gewonnen! Een groot succes en dat willen we natuurlijk ook groots vieren. Daarom geeft onze partner Simpel een uniek La Vuelta-pakket weg met daarin o.a. een gesigneerde rode trui, de speciale rode koerspet, en de speciaal ontwikkelde cap waarmee Primož op het...

Doe mee

Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk

Een uitgebalanceerd trainingsprogramma met gezonde voeding is de belangrijke basis in de levensstijl van onze renners, maar voedingssupplementen spelen ook een belangrijke rol. Nieuwsgierig naar het effect van voedingssupplementen, zowel gericht op onze renners als jezelf? Lees dan snel verder!

Lees meer

Win het gesigneerde shirt van Primož Roglič!

Primož heeft niet alleen zijn nieuwe contract getekend, maar ook één van onze wielershirts. Wil jij dit unieke exemplaar winnen? Vul dan direct hieronder je gegevens in!

 /