Profiel
Roglic beloont sterk Team Jumbo-Visma met tweede plaats in Vuelta-rit

Roglic beloont sterk Team Jumbo-Visma met tweede plaats in Vuelta-rit

In de achttiende etappe van de Vuelta a España is de rode leiderstrui van Primoz Roglic niet in gevaar gekomen. In aankomstplaats Becerril de la Sierra sprintte de Sloveen zelfs naar een tweede plaats. Hij pakte daarmee twee extra seconden op de nieuwe nummer twee, Alejandro Valverde.

Met Neilson Powless in de kopgroep kon Team Jumbo-Visma de controle eenvoudiger op zich nemen. Op zestig kilometer van het einde brak Miguel Angel López met een demarrage de race open. Team Jumbo-Visma pareerde vrijwel elke aanval. Van de vroege vlucht bleef alleen Sergio Higuita over. De Colombiaan rondde zijn solo keurig af.

Ploegleider Addy Engels was in zijn nopjes met het optreden van zijn team. “Alles klopte vandaag. We hadden met Neilson iemand mee in de gevaarlijke kopgroep. De andere jongens hebben ook fantastisch gereden. We hebben altijd de controle gehad. Op de laatste klim heeft Primoz laten zien dat hij goed was. Iedereen heeft vandaag zijn steentje weer bijgedragen. Een teamprestatie van formaat.”

Roglic was ook lovend over zijn team. “Het was opnieuw een lastige etappe met een pittige finale. Het team was echt dik in orde vandaag. Ik voelde me zelf ook erg goed. We moeten nog altijd de focus houden tot in Madrid, daar ligt de echte eindstreep. Waarschijnlijk ben ik zelf mijn grootste concurrent. Nogmaals, het was vandaag een echte teamprestatie.”

Gerelateerde updates