Inloggen
Roglic bekroont indrukwekkend ploegwerk in UAE Tour met ritwinst

Roglic bekroont indrukwekkend ploegwerk in UAE Tour met ritwinst

Primoz Roglic heeft in de koninginnenetappe van de UAE Tour de puntjes op de i gezet. De klassementsleider van Team Jumbo-Visma won de zesde etappe naar de top van de Jebel Jais, het hoogste punt van de Verenigde Arabische Emiraten, na indrukwekkend ploegwerk.

Voor Roglic is het zijn eerste individuele zege van het seizoen. Eerder deze week won hij met Team Jumbo-Visma ook de ploegentijdrit. Voor Team Jumbo-Visma is het de vierde seizoenszege.

De etappe werd met verve gecontroleerd door Team Jumbo-Visma. Op de slotklim nam de ploeg het initiatief en was met Jos van Emden, Tony Martin, Koen Bouwman, Laurens De Plus en Roglic goed voorin vertegenwoordigd. Met nog vijf kilometer te gaan nam De Plus het initiatief. Het tempo van de Belg lag tot de laatste vijfhonderd meter hoog, waarna de Sloveense kopman het souverein afmaakte in de sprint.

De klassementsleider was onder de indruk van het werk van zijn ploeggenoten. “Vandaag hebben we laten zien hoe sterk we als ploeg zijn. Ik ben dan ook heel erg blij dat ik de inzet van mijn ploeggenoten heb kunnen belonen met een etappezege. De jongens hebben mij goed van voren gehouden. Deze overwinning is voor de ploeg.”

Morgen eindigt de UAE Tour met een etappe in Dubai. “Dat is een nieuwe dag. Ik heb vandaag goede zaken gedaan, maar we moeten de focus houden en ons niet laten verrassen”, besluit de Sloveen.

Gerelateerde updates

Mike en Merijn over kasseien en monumenten

Luister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze #everydayriding podcast

Beluister hier

Koop onze officiële replica teamkleding

Onze koerskleding is vanaf nu te koop! Het shirt en de broek zijn beschikbaar voor mannen, vrouwen en kinderen. Daarnaast zijn er ook petten en handschoenen verkrijgbaar.

Koop hier

Met Kruijswijk op 'El Teide'

Luister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze #everydayriding podcast

Beluister hier
 /