Inloggen
Roglic bekroont indrukwekkend ploegwerk in UAE Tour met ritwinst

Roglic bekroont indrukwekkend ploegwerk in UAE Tour met ritwinst

Primoz Roglic heeft in de koninginnenetappe van de UAE Tour de puntjes op de i gezet. De klassementsleider van Team Jumbo-Visma won de zesde etappe naar de top van de Jebel Jais, het hoogste punt van de Verenigde Arabische Emiraten, na indrukwekkend ploegwerk.

Voor Roglic is het zijn eerste individuele zege van het seizoen. Eerder deze week won hij met Team Jumbo-Visma ook de ploegentijdrit. Voor Team Jumbo-Visma is het de vierde seizoenszege.

De etappe werd met verve gecontroleerd door Team Jumbo-Visma. Op de slotklim nam de ploeg het initiatief en was met Jos van Emden, Tony Martin, Koen Bouwman, Laurens De Plus en Roglic goed voorin vertegenwoordigd. Met nog vijf kilometer te gaan nam De Plus het initiatief. Het tempo van de Belg lag tot de laatste vijfhonderd meter hoog, waarna de Sloveense kopman het souverein afmaakte in de sprint.

De klassementsleider was onder de indruk van het werk van zijn ploeggenoten. “Vandaag hebben we laten zien hoe sterk we als ploeg zijn. Ik ben dan ook heel erg blij dat ik de inzet van mijn ploeggenoten heb kunnen belonen met een etappezege. De jongens hebben mij goed van voren gehouden. Deze overwinning is voor de ploeg.”

Morgen eindigt de UAE Tour met een etappe in Dubai. “Dat is een nieuwe dag. Ik heb vandaag goede zaken gedaan, maar we moeten de focus houden en ons niet laten verrassen”, besluit de Sloveen.

Gerelateerde updates

Food Friday – Dit is wat onze renners drinken

Met de stijgende temperaturen is het nóg belangrijker om voldoende vocht aan te vullen. Maar wanneer moet je dan als wielrenner drinken en hoeveel? Dat leggen we je uit in deze Food Friday.

Lees meer

Food Friday – Dit eet Roglič op een wedstrijddag

Het team is volop bezig met voeding. Aanvullen en herstellen zijn de twee sleutelwoorden in het voedingspatroon om topprestaties te kunnen leveren. In deze Food Friday geven we jou letterlijk een kijkje in de keuken en kom je erachter wat Primož Roglič eet tijdens een bergetappe.

Lees meer

De eerste Giro-week van Koen en Addy

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /