Inloggen
Roglic bekroont indrukwekkend ploegwerk in UAE Tour met ritwinst

Roglic bekroont indrukwekkend ploegwerk in UAE Tour met ritwinst

Primoz Roglic heeft in de koninginnenetappe van de UAE Tour de puntjes op de i gezet. De klassementsleider van Team Jumbo-Visma won de zesde etappe naar de top van de Jebel Jais, het hoogste punt van de Verenigde Arabische Emiraten, na indrukwekkend ploegwerk.

Voor Roglic is het zijn eerste individuele zege van het seizoen. Eerder deze week won hij met Team Jumbo-Visma ook de ploegentijdrit. Voor Team Jumbo-Visma is het de vierde seizoenszege.

De etappe werd met verve gecontroleerd door Team Jumbo-Visma. Op de slotklim nam de ploeg het initiatief en was met Jos van Emden, Tony Martin, Koen Bouwman, Laurens De Plus en Roglic goed voorin vertegenwoordigd. Met nog vijf kilometer te gaan nam De Plus het initiatief. Het tempo van de Belg lag tot de laatste vijfhonderd meter hoog, waarna de Sloveense kopman het souverein afmaakte in de sprint.

De klassementsleider was onder de indruk van het werk van zijn ploeggenoten. “Vandaag hebben we laten zien hoe sterk we als ploeg zijn. Ik ben dan ook heel erg blij dat ik de inzet van mijn ploeggenoten heb kunnen belonen met een etappezege. De jongens hebben mij goed van voren gehouden. Deze overwinning is voor de ploeg.”

Morgen eindigt de UAE Tour met een etappe in Dubai. “Dat is een nieuwe dag. Ik heb vandaag goede zaken gedaan, maar we moeten de focus houden en ons niet laten verrassen”, besluit de Sloveen.

Gerelateerde updates

Win het unieke La Vuelta-pakket met o.a. de rode trui van Roglič!

Onze Primož Roglič heeft La Vuelta 2019 gewonnen! Een groot succes en dat willen we natuurlijk ook groots vieren. Daarom geeft onze partner Simpel een uniek La Vuelta-pakket weg met daarin o.a. een gesigneerde rode trui, de speciale rode koerspet, en de speciaal ontwikkelde cap waarmee Primož op het...

Doe mee

Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk

Een uitgebalanceerd trainingsprogramma met gezonde voeding is de belangrijke basis in de levensstijl van onze renners, maar voedingssupplementen spelen ook een belangrijke rol. Nieuwsgierig naar het effect van voedingssupplementen, zowel gericht op onze renners als jezelf? Lees dan snel verder!

Lees meer

Win het gesigneerde shirt van Primož Roglič!

Primož heeft niet alleen zijn nieuwe contract getekend, maar ook één van onze wielershirts. Wil jij dit unieke exemplaar winnen? Vul dan direct hieronder je gegevens in!

 /