Profiel
Roglic behoudt roze trui in kletsnatte Giro-etappe

Roglic behoudt roze trui in kletsnatte Giro-etappe

Primoz Roglic heeft zijn roze trui behouden in de vijfde etappe van de Giro d’Italia. Ondanks de regen kwam de leidende positie van de Sloveense kopman van Team Jumbo-Visma geen moment in gevaar.

Wegens de regenval besloot de organisatie in samenspraak met de jury om de tijdsverschillen op te nemen bij de eerste passage van de aankomstlijn in Terracina. Team Jumbo-Visma controleerde mede de etappe en bracht Roglic zonder problemen naar de streep.

“Het was constant opletten op de kletsnatte wegen. Maar al bij al was het voor ons een prima dag. We zijn de etappe heelhuids doorgekomen en we behouden het roze. Het was de juiste beslissing van de organisatie. De Giro is nog lang en er kan nog van alles gebeuren.”

“Het was een vervelende dag door de koude en de regen”, zag ook Addy Engels. “Het was gelukkig maar een korte etappe en er was vanuit het vertrek meteen een stabiele situatie met een kopgroep die wegreed. Het had allemaal veel erger kunnen zijn. Uiteindelijk zijn we de dag goed doorgekomen zonder schade en behouden we het roze. Op dagen zoals vandaag kun je alleen maar verliezen. We zaten goed gepositioneerd. Daar hóór je ook te zitten, vind ik. Dat deden ze supergoed. Ondanks de slechte omstandigheden liep het allemaal weer goed.”

Gerelateerde updates