Inloggen
Roglic behoudt rode trui, maar verliest wegkapitein Martin door valpartij

Roglic behoudt rode trui, maar verliest wegkapitein Martin door valpartij

Een zware valpartij op vijfenzestig kilometer van de meet heeft voor veel onrust gezorgd in de negentiende etappe van de Vuelta a España.

Klassementsleider Primoz Roglic lag er met bijkans het hele team bij, maar kwam met de schrik vrij en wist zijn rode leiderstrui te behouden. In finishplaats Toledo kwam de Sloveen samen met zijn voornaamste concurrenten over de meet.

Roglic was vanzelfsprekend opgelucht dat hij geen zware verwondingen had opgelopen. “De jongens vielen voor mij. Ik was niet in staat de valpartij te ontwijken en raakte een muurtje. We zijn daarna volop in de achtervolging gegaan. Het gevecht is nog steeds in volle gang. Ik heb gelukkig weinig overgehouden aan de val en ik kijk uit naar de etappe van morgen.”

Door de valpartij werd Tony Martin genoodzaakt de koers te verlaten. In het ziekenhuis werd een wond in zijn gelaat gehecht. De Duitse wegkapitein van Team Jumbo-Visma lijkt het verder naar omstandigheden redelijk goed te maken.

Gerelateerde updates

Food Friday - Zo letten onze renners op hun gewicht

Onze (klassements)renners hebben het optimale gewicht nodig om sneller omhoog te rijden. Lees in deze Food Friday meer over de cruciale rol die voeding daarbij speelt. Sneak peek: geïnspireerd door de Spaanse wegen vertellen we meteen hoe je tapas gezond kan maken!

Lees meer

De reis naar de Vuelta-zege van Primoz

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier

Food Friday - Deze supplementen zijn belangrijk

Een uitgebalanceerd trainingsprogramma met gezonde voeding is de belangrijke basis in de levensstijl van onze renners, maar voedingssupplementen spelen ook een belangrijke rol. Nieuwsgierig naar het effect van voedingssupplementen, zowel gericht op onze renners als jezelf? Lees dan snel verder!

Lees meer
 /