Inloggen
Roglic behoudt leiding na regenachtige dag in Giro

Roglic behoudt leiding na regenachtige dag in Giro

Primoz Roglic is de tweede etappe in de Giro d’Italia zonder kleerscheuren doorgekomen. De Sloveen kende onderweg geen problemen, waardoor hij morgen wederom mag starten in de roze trui.

De etappe werd gekenmerkt door een vroege vlucht die in de laatste tien kilometer werd ingelopen. Onderweg waren er verschillende scheuren in het peloton, maar uiteindelijk ging er een omvangrijk peloton sprinten om de dagzege. Team Jumbo-Visma hield kopman Roglic goed van voren gedurende de etappe, al maakte het slechte weer dit niet gemakkelijk. Ook in de massasprint die volgde, waren er geen moeilijkheden voor de Sloveense kopman.

“Het was een snelle etappe vandaag”, aldus klassementsleider Roglic. De regen maakte het koud vanaf de start en de korte beklimmingen zorgden ervoor dat het geen gemakkelijke dag was. Desondanks hebben we vandaag laten zien dat we een sterk team zijn. Ik ben blij dat ik nog een dag in de roze trui mag starten.”

Paul Martens reed een sterke rit. De Duitser kijkt met een goed gevoel terug op de etappe van vandaag: “Het weer maakte het een lastigere etappe dan vooraf voorspeld. Onze taak is om Primoz door deze etappes heen te loodsen en dat hebben we gedaan vandaag.”

De etappe van morgen gaat van Vinci naar Orbetello over een afstand van 220 kilometer met onderweg een helling van de vierde categorie.

 / 

Gerelateerde updates

Food Friday - Gek op pindakaas!

Pindakaas, wie is er niet mee groot geworden? In de Food Friday van deze week gaan we in op de voedingswaarde van pindakaas en inspireren we je met 2 heerlijke pindakaas recepten!

Lees meer

Food Friday – Gezond koken met weinig tijd

Gezond koken tijdrovend? Onzin! Tijdens een ronde zoals de Vuelta worden er dagelijks meerdere gezonde maaltijden voor onze renners gemaakt. Hoe dat precies gaat lees je in de Food Friday van deze week. Zo leer je meteen hoe je zelf in een handomdraai een gezonde maaltijd op tafel zet!

Lees meer

Food Friday - Dit eten onze renners met een krachttraining

Het leven van onze renners draait om topprestaties op de fiets en daarvoor zijn er ook krachttrainingen nodig naast de kwaliteitstrainingen op de fiets. Wil je weten wat onze renners eten rondom een krachttraining? En welke oefeningen er worden gedaan? Lees dan vooral verder!

Lees meer
 /