Inloggen
Roglic behoudt leiding na regenachtige dag in Giro

Roglic behoudt leiding na regenachtige dag in Giro

Primoz Roglic is de tweede etappe in de Giro d’Italia zonder kleerscheuren doorgekomen. De Sloveen kende onderweg geen problemen, waardoor hij morgen wederom mag starten in de roze trui.

De etappe werd gekenmerkt door een vroege vlucht die in de laatste tien kilometer werd ingelopen. Onderweg waren er verschillende scheuren in het peloton, maar uiteindelijk ging er een omvangrijk peloton sprinten om de dagzege. Team Jumbo-Visma hield kopman Roglic goed van voren gedurende de etappe, al maakte het slechte weer dit niet gemakkelijk. Ook in de massasprint die volgde, waren er geen moeilijkheden voor de Sloveense kopman.

“Het was een snelle etappe vandaag”, aldus klassementsleider Roglic. De regen maakte het koud vanaf de start en de korte beklimmingen zorgden ervoor dat het geen gemakkelijke dag was. Desondanks hebben we vandaag laten zien dat we een sterk team zijn. Ik ben blij dat ik nog een dag in de roze trui mag starten.”

Paul Martens reed een sterke rit. De Duitser kijkt met een goed gevoel terug op de etappe van vandaag: “Het weer maakte het een lastigere etappe dan vooraf voorspeld. Onze taak is om Primoz door deze etappes heen te loodsen en dat hebben we gedaan vandaag.”

De etappe van morgen gaat van Vinci naar Orbetello over een afstand van 220 kilometer met onderweg een helling van de vierde categorie.

 / 

Gerelateerde updates

Food Friday – 3x zomerse stamppotten

Stamppot is een perfect recept voor wielrenners! Wie aan stamppot denkt, denkt aan de winter, maar er zijn ook zomerse recepten. Ontdek in de Food Friday van deze week waarom stamppot op het menu van onze renners staat en laat je inspireren met 3 zomerse recepten.

Lees meer

Food Friday – Bier tijdens de koers?!

In de Food Friday van deze week nemen we je mee terug in de tijd. Dronk men vroeger echt bier tijdens een koers? Lees snel verder en ontdek alles over het alcohol beleid van vroeger versus nu!

Lees meer

Nog twee weken tot de Tour

Beluister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze nieuwe #everydayriding podcast

Beluister hier
 /