Roglic behoudt leiding in tweede etappe Romandië

Roglic behoudt leiding in tweede etappe Romandië

Primoz Roglic heeft de leiding in de Ronde van Romandië behouden. De Sloveen kwam in de kletsnatte tweede etappe niet in gevaar en eindigde in de buik van het peloton dat sprintte voor de tweede plaats. Steven Kruijswijk blijft zevende.

Een kopgroep van zes renners met onder anderen ritwinnaar Stefan Kung kleurde de etappe. Ze kregen maximaal vier minuten. Team Jumbo-Visma controleerde en hield de kopgroep binnen schot. Zowel Kruijswijk als Roglic werd goed van voren gehouden.

“Vandaag was een zware dag. Niet alleen qua parcours, maar ook vanwege de barre weersomstandigheden”, aldus ploegleider Jan Boven. “Er reed vanuit het begin een sterke kopgroep weg. Kung stond op vijf minuten, dus we konden het gat ook niet te groot laten worden. Dus in het begin hebben we er achteraan gekoerst om ze binnen schot te houden. Op het einde namen de sprintersploegen het over, maar de overtuiging was er niet om het dicht te rijden. Primoz en Steven zijn de hele dag goed van voren gehouden door de ploeg en kenden geen problemen.”

Gerelateerde updates