Inloggen
Roglic als leider UAE Tour naar Jebel Hafeet

Roglic als leider UAE Tour naar Jebel Hafeet

Primoz Roglic staat ook na de tweede etappe van de UAE Tour aan de leiding van het klassement. De etappe naar Abu Dhabi Big Flag eindigde in een massasprint, waarin de renners van Team Jumbo-Visma in de buik van het peloton binnenkwamen. Ook na de tweede etappe bekleedt Team Jumbo-Visma de eerste vier plaatsen in het klassement. Laurens De Plus bleef beste jongere.

De vlakke etappe werd gekenmerkt door een vroege vlucht die maximaal tien minuten voorsprong kreeg en waaiervorming die voor opschudding zorgde in het peloton. Team Jumbo-Visma, dat de hele dag de boel mede gecontroleerd heeft, was met Roglic, Tom Leezer en Laurens De Plus goed vertegenwoordigd in de eerste waaier.

“Vandaag was een typische etappe die je hier in de woestijn kunt verwachten. Er stond in het begin veel wind. Dat zorgde voor waaiers”, aldus Roglic. “Ik zat met nog een paar jongens in de eerste groep en ze hebben mij goed uit de wind gehouden. Uiteindelijk kwam het weer samen en liep het uit op een sprint. Mijn ploegmaats waren vandaag heel erg sterk en ik kan ze niet genoeg bedanken voor wat ze voor mij gedaan hebben. Alles liep vandaag volgens plan.”

Morgen staat de eerste aankomst bergop op het programma. “Dan moeten we alert zijn. Het gaat een lastige etappe worden. Ik heb hier nog nooit gereden, dus ik ken de Jebel Hafeet-klim niet. Ik ga mijn uiterste best doen om de trui te verdedigen”, besluit de Sloveen.

Gerelateerde updates

Koop onze officiële replica teamkleding

Onze koerskleding is vanaf nu te koop! Het shirt en de broek zijn beschikbaar voor mannen, vrouwen en kinderen. Daarnaast zijn er ook petten en handschoenen verkrijgbaar.

Koop hier

Met Kruijswijk op 'El Teide'

Luister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze #everydayriding podcast

Beluister hier
 /