Inloggen
Roglic als leider naar koninginnenetappe UAE Tour

Roglic als leider naar koninginnenetappe UAE Tour

Primoz Roglic staat ook na de vijfde etappe van de UAE Tour aan de leiding in het klassement. De Sloveense kopman van Team Jumbo-Visma kwam de rit die eindigde in een massasprint zonder kleerscheuren door.

De vijfde etappe was een etappe zonder veel geschiedenis. Een vroege vlucht werd in de finale ingehaald, waarna de sprintersploegen het initiatief namen. Team Jumbo-Visma controleerde de etappe en kwam geen enkel moment in de problemen.

“Het was een onverwacht lange etappe door de constante tegenwind. Het was constant opletten en bij tijd en wijle ook nerveus”, aldus de klassementsleider. “Maar de ploeg heeft wederom goed gewerkt en mij de hele dag goed omringd. Nu gaan we ons focussen op de belangrijke dag van morgen. We zijn er klaar voor.”

Morgen volgt de beslissende etappe in het klassement. De zesde etappe eindigt op Jebel Jais, het hoogste punt van de Verenigde Arabische Emiraten, na een klim van meer dan twintig kilometer van gemiddeld vier procent.

Gerelateerde updates

Koop onze officiële replica teamkleding

Onze koerskleding is vanaf nu te koop! Het shirt en de broek zijn beschikbaar voor mannen, vrouwen en kinderen. Daarnaast zijn er ook petten en handschoenen verkrijgbaar.

Koop hier

Met Kruijswijk op 'El Teide'

Luister de mooiste verhalen vanuit het hart van onze ploeg in onze #everydayriding podcast

Beluister hier
 /